svetvemne.cz

Švédské sušenky - Pepparkakor

    

Recept na sladké, křupavé, švédské kořeněné sušenky Pepparkakor. Chutné sušenky, plné energie, které vás zahřejí v třeskuté zimě :) Pokud nezahřejí :) dáme si k nim svařené víno.

Ukuchtil

Počet porcí

80

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
kardamon mletý2čajové lžičky
BIO třtinová melasa1polévková lžíce
cukr krystalový200gramů
hřebíček mletý2čajové lžičky
mouka polohrubá450gramů
máslo225gramů
skořice mletá2
soda bikarbona1
vejce slepičí1kus
zázvor mletý2

1. 

mouka polohrubá 450 gramů  kardamon mletý 2 čajové lžičky  hřebíček mletý 2 čajové lžičky  zázvor mletý 2 ĆL  skořice mletá 2 ĆL  soda bikarbona 1 ĆL

Do mouky přidáme koření a sodu bikarbonu.

2. 

máslo 225 gramů  cukr krystalový 200 gramů

Máslo utřeme spolu s cukrem.

3. 

vejce slepičí 1 kus  BIO třtinová melasa 1 polévková lžíce

Do sladkého másla přidáme vejce a tekutou melasu. Vše spolu promícháme.

4. 

Nakonec do máslové směsi přidáme mouku s kořením. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Těsto na 30 minut uložíme do chladu.

5. 

Z těsta vykrajujeme tvary - srdíčka, hvězdičky, soby. Na vrchní část sušenek můžeme jemně vytlačit libovolný vzor. Sušenky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 15 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit