svetvemne.cz

Špaldová bábovka s jemnou náplní

    

Vynikající jednoduchá bábovka ze špaldové mouky, s melasou a třtinovým cukrem, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou náplní.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
BIO třtinová melasa1polévková lžíce
banán350gramů
cukr třtinový125gramů
kakao - prášek25gramů
mléko100mililitrů
mouka špaldová celozrnná-
mouka špaldová celozrnná200gramů
máslo-
olej olivový100mililitrů
soda bikarbona1čajová lžička
tvaroh jemný 20% tuku250gramů
vejce slepičí3kusy

1. Banánovo-tvarohová náplň

banán 350 gramů  cukr třtinový 50 gramů  tvaroh jemný 20% tuku 250 gramů

Banány oloupeme, pokrájíme, vložíme do misky, přidáme cukr a tvaroh.

Banánovo-tvarohová náplň

2. 

Ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

3. Těsto

mouka špaldová celozrnná 200 gramů  cukr třtinový 75 gramů  BIO třtinová melasa 1 polévková lžíce  olej olivový 100 mililitrů  mléko 100 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  kakao - prášek 25 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

Do misky nasypeme mouku, přidáme cukr, melasu, olej, mléko, vejce, kakao a jedlou sodu.

Těsto

4. 

Vyšleháme.

5. 

máslo  mouka špaldová celozrnná

Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.

6. 

Na těsto nalijeme náplň.

7. Pečení

Troubu vyhřejeme na 180 °C a bábovku v ní 25 minut pečeme. Upozornění: nádivka po upečení neztuhne, pouze na povrchu se vytvoří pevnější krusta.

Pečení

8. 

Po důkladném vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým třtinovým cukrem.

9. 

Pokrájíme a můžeme servírovat. Bábovku nakládáme servírovací lopatkou, abychom zpevnili při nakládání část pod náplní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit