svetvemne.cz

Špaldová bábovka s jemnou náplní

Vynikající jednoduchá bábovka ze špaldové mouky, s melasou a třtinovým cukrem, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou náplní.

 

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Banánovo-tvarohová náplň

banán 350 g  cukr třtinový 50 g  tvaroh jemný 20% tuku 250 g

Banány oloupeme, pokrájíme, vložíme do misky, přidáme cukr a tvaroh.

Banánovo-tvarohová náplň

2. 

Ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

3. Těsto

mouka špaldová celozrnná 200 g  cukr třtinový 75 g  BIO třtinová melasa 1 PL  olej olivový 100 ml  mléko 100 ml  vejce slepičí 3 ks  kakao - prášek 25 g  soda bikarbona 1 ČL

Do misky nasypeme mouku, přidáme cukr, melasu, olej, mléko, vejce, kakao a jedlou sodu.

Těsto

4. 

Vyšleháme.

5. 

máslo  mouka špaldová celozrnná

Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.

6. 

Na těsto nalijeme náplň.

7. Pečení

Troubu vyhřejeme na 180 °C a bábovku v ní 25 minut pečeme. Upozornění: nádivka po upečení neztuhne, pouze na povrchu se vytvoří pevnější krusta.

Pečení

8. 

Po důkladném vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým třtinovým cukrem.

9. 

Pokrájíme a můžeme servírovat. Bábovku nakládáme servírovací lopatkou, abychom zpevnili při nakládání část pod náplní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit