Pomazánka z droždí

Vynikající snídaňová pomazánka, které se vyplatí natřít si skutečně silnou vrstvu. :)
recept,fotorecept,droždí čerstvé,vejce slepičí,Pomazánky
Pomazánky
Kategorie
Pomazánky ›Ingredience
Ingredience
cibule | 350 154 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 100 102 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
strouhanka | 2 112 | polévkové lžíce kcal | |
sůl zeleninová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 350 gramů
Dvě větší cibule si nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji dočervena.

2.
droždí čerstvé 100 gramů
Přidáme rozdrobené kostky droždí a necháme minutku probublat a rozpustit.


4.
strouhanka 2 polévkové lžíce
Řídkou směs na pánvi zasypeme dvěma lžícemi strouhanky, promícháme, čímž vznikne středně hustá hmota.

5.
vejce slepičí 2 kusy • sůl zeleninová 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce s vegetou a mletou sladkou paprikou. Krátce povaříme, dokud neztratí směs tekutost, ale ne moc dlouho, aby zůstala roztíratelná a ne tuhá a suchá.

Dobrou chuť!