Škvarková pomazánka s vejci
Klasický recept na oblíbenou škvarkovou pomazánku.
recept,fotorecept,škvarky,Pomazánky,Masopust,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 | gramů | |
hořčice plnotučná | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
škvarky | 250 | gramů |
Recept
1.
vejce slepičí 3 kusy • škvarky 250 gramů • hořčice plnotučná 2 polévkové lžíce
Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Škvarky s hořčicí trpělivě, za častého promíchávání, rozmixujeme.
2.
Do mixéru přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli a vajíčka. Vše spolu rozmixujeme do pěny. Podle potřeby přidáme sůl. Přidání soli závisí na slanosti škvarků.
3.
Pomazánku podáváme natřenou na čerstvém chlebu. Chutná je k ní zelenina, zejména paprika.
Dobrou chuť!