svetvemne.cz

Škvarková pomazánka s vejci

    

Klasický recept na oblíbenou škvarkovou pomazánku.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule120gramů
hořčice plnotučná2polévkové lžíce
sůl-
vejce slepičí3kusy
škvarky250gramů

1. 

vejce slepičí 3 kusy  škvarky 250 gramů  hořčice plnotučná 2 polévkové lžíce

Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Škvarky s hořčicí trpělivě, za častého promíchávání, rozmixujeme.

2. 

cibule 120 gramů  sůl

Do mixéru přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli a vajíčka. Vše spolu rozmixujeme do pěny. Podle potřeby přidáme sůl. Přidání soli závisí na slanosti škvarků.

3. 

Pomazánku podáváme natřenou na čerstvém chlebu. Chutná je k ní zelenina, zejména paprika.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit