Pikantní kuřecí stehna na grilu
Vynikající grilovaná pochoutka vhodná na zahradní oslavu. Podáváme s čerstvým míchaným zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,kuřecí stehenní čtvrtky,feferónky sterilizované,brandy,Kuřecí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brandy | 50 | mililitrů | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
kečup ostrý | 5 | polévkových lžic | |
koření grilovací | 2 | čajové lžičky | |
kuřecí stehenní čtvrtky | 8 | ||
med | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 100 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1. Příprava kuřecích stehen
Celáé kuřecí stehna (kuřecí stehenní čtvrti) vykostíme. Když odstraníme kosti stáhneme ze stehen kůži a hrubší, silnější části svaloviny jemně naříznem tak, abychom co nejvíce zvětšili plochu stehenního řízku.
2.
olej olivový 100 mililitrů • feferónky sterilizované 2 kusy • koření grilovací 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • kečup ostrý 5 polévkových lžic • med 1 polévková lžíce • česnek 5 stroužků • brandy 50 mililitrů
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájené feferonky, promícháme a odstavíme z ohně. Přisypeme pepř a mletou papriku. Přidáme pikantní rajčatový kečup, med, očištěný a prolisovaný česnek. Přilijeme brandy (koňak). Dobře rozmícháme a maso po jednom do marinády namáčíme. Uložíme do uzavíratelné nádoby, zbylou marinádu nalijeme na povrch. Uzavřeme a dáme na 12 hodin do ledničky odležet.
3. Grilujeme
sůl 1 čajová lžička
Před grilováním maso vyndáme asi na 30 minut z ledničky, posolíme a promícháme. Grilujeme pomalu ze všech stran 20 minut.
4.
Během grilování můžeme maso potírat zbylou omáčkou nebo olejem
Dobrou chuť!