svetvemne.cz

Pikantní kuřecí stehna na grilu

Vynikající grilovaná pochoutka vhodná na zahradní oslavu. Podáváme s čerstvým míchaným zeleninovým salátem.

 

Počet porcí: 8

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Brandy50mililitrů
Feferónky sterilizované2kusy
Kečup ostrý5polévkových lžic
Koření grilovací2čajové lžičky
Kuřecí stehenní čtvrtky8ks
Med1polévková lžíce
Olej olivový100mililitrů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Česnek5stroužků

1. Příprava kuřecích stehen

kuřecí stehenní čtvrtky 8 ks

Celáé kuřecí stehna (kuřecí stehenní čtvrti) vykostíme. Když odstraníme kosti stáhneme ze stehen kůži a hrubší, silnější části svaloviny jemně naříznem tak, abychom co nejvíce zvětšili plochu stehenního řízku.

Příprava kuřecích stehen

2. 

olej olivový 100 ml  feferónky sterilizované 2 ks  koření grilovací 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  kečup ostrý 5 PL  med 1 PL  česnek 5 stroužků  brandy 50 ml

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájené feferonky, promícháme a odstavíme z ohně. Přisypeme pepř a mletou papriku. Přidáme pikantní rajčatový kečup, med, očištěný a prolisovaný česnek. Přilijeme brandy (koňak). Dobře rozmícháme a maso po jednom do marinády namáčíme. Uložíme do uzavíratelné nádoby, zbylou marinádu nalijeme na povrch. Uzavřeme a dáme na 12 hodin do ledničky odležet.

3. Grilujeme

sůl 1 ČL

Před grilováním maso vyndáme asi na 30 minut z ledničky, posolíme a promícháme. Grilujeme pomalu ze všech stran 20 minut.

Grilujeme

4. 

Během grilování můžeme maso potírat zbylou omáčkou nebo olejem

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit