Lokše z bramborového těsta v prášku
![Lokše z bramborového těsta v prášku](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001010/img_cs_4x3/lokse-z-bramboroveho-testa-v-prasku_00180.jpg)
Chutné lokše s použitím oblíbeného polotovaru.
recept,fotorecept,bramborové těsto sušené - polotovar,Bramborové přílohy,,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
bramborové těsto sušené - polotovar | 280 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
1.
bramborové těsto sušené - polotovar 280 gramů • voda 500 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Do misky nasypeme polotovar. V druhé misce smícháme vodu s vajíčky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_5991w.jpg)
2.
Vodu nalijeme do suché směsi, zamícháme a necháme odstát.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_5992w.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_5995w.jpg)
4.
... a vypracujeme těsto.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_5996w.jpg)
5.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na přibližně 25 dílků. Dílky postupně na pomoučeném vále vyválíme do tvaru tenčí placky. Při vyvalování placku otáčíme a podsypáváme moukou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_6001w.jpg)
6.
Starší teflonovou pánev nahřejeme a do suché vložíme lokši. 2 minuty opékáme při středním plameni ohně.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_5999w.jpg)
7.
Lokši otočíme a opět 2 minuty opékáme z druhé strany. Uvedené časy závisí na intenzitě ohně pod pánví.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_6000w.jpg)
8.
Po každé placce - lokši pánev otřeme od mouky papírovou kuchyňskou utěrkou. Na utírání můžeme použít vždy stejný kousek utěrky, jen podle potřeby ho vyměníme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_6002w.jpg)
9.
Upečené lokše ukládáme na mělký talíř a přikryjeme je hlubokým talířem. Takto přiměřeně změknou. V talířích je můžeme i podle potřeby krátce ohřát v troubě. Před podáváním každou lokši omastíme - nejlépe kachním sádlem z pekáče, ve kterém jsme pekli kachnu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_6037w.jpg)
10. Nejchutnější servírování
... s pečenou kachnou ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001010/small/IMG_6040w.jpg)
Dobrou chuť!