svetvemne.cz

Lokše z bramborového těsta v prášku

     

Chutné lokše s použitím oblíbeného polotovaru.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

bramborové těsto sušené - polotovar 280 g  voda 500 ml  vejce slepičí 2 ks

Do misky nasypeme polotovar. V druhé misce smícháme vodu s vajíčky.

2. 

Vodu nalijeme do suché směsi, zamícháme a necháme odstát.

3. 

mouka hladká 200 g

Přidáme mouku ...

4. 

... a vypracujeme těsto.

5. 

mouka hladká

Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na přibližně 25 dílků. Dílky postupně na pomoučeném vále vyválíme do tvaru tenčí placky. Při vyvalování placku otáčíme a podsypáváme moukou.

6. 

Starší teflonovou pánev nahřejeme a do suché vložíme lokši. 2 minuty opékáme při středním plameni ohně.

7. 

Lokši otočíme a opět 2 minuty opékáme z druhé strany. Uvedené časy závisí na intenzitě ohně pod pánví.

8. 

Po každé placce - lokši pánev otřeme od mouky papírovou kuchyňskou utěrkou. Na utírání můžeme použít vždy stejný kousek utěrky, jen podle potřeby ho vyměníme.

9. 

Upečené lokše ukládáme na mělký talíř a přikryjeme je hlubokým talířem. Takto přiměřeně změknou. V talířích je můžeme i podle potřeby krátce ohřát v troubě. Před podáváním každou lokši omastíme - nejlépe kachním sádlem z pekáče, ve kterém jsme pekli kachnu.

10. Nejchutnější servírování

... s pečenou kachnou ...

Nejchutnější servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit