Lokše z bramborového těsta v prášku

Chutné lokše s použitím oblíbeného polotovaru.
recept,fotorecept,bramborové těsto sušené - polotovar,Bramborové přílohy,,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
bramborové těsto sušené - polotovar | 280 930 | gramů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
bramborové těsto sušené - polotovar 280 gramů • voda 500 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Do misky nasypeme polotovar. V druhé misce smícháme vodu s vajíčky.

2.
Vodu nalijeme do suché směsi, zamícháme a necháme odstát.


4.
... a vypracujeme těsto.

5.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na přibližně 25 dílků. Dílky postupně na pomoučeném vále vyválíme do tvaru tenčí placky. Při vyvalování placku otáčíme a podsypáváme moukou.

6.
Starší teflonovou pánev nahřejeme a do suché vložíme lokši. 2 minuty opékáme při středním plameni ohně.

7.
Lokši otočíme a opět 2 minuty opékáme z druhé strany. Uvedené časy závisí na intenzitě ohně pod pánví.

8.
Po každé placce - lokši pánev otřeme od mouky papírovou kuchyňskou utěrkou. Na utírání můžeme použít vždy stejný kousek utěrky, jen podle potřeby ho vyměníme.

9.
Upečené lokše ukládáme na mělký talíř a přikryjeme je hlubokým talířem. Takto přiměřeně změknou. V talířích je můžeme i podle potřeby krátce ohřát v troubě. Před podáváním každou lokši omastíme - nejlépe kachním sádlem z pekáče, ve kterém jsme pekli kachnu.

10. Nejchutnější servírování
... s pečenou kachnou ...

Dobrou chuť!