RECEPTY

Jogurtovo-nektarinková terina

Jogurtovo-nektarinková terina

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Mrazený dezert. Pamlsek pro horké letní dny.

recept,fotorecept,nektarinky,jogurt bílý 3,5% tuku,Mrazené dezerty,Sezónní recepty

Mrazené dezerty

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

citronová kůra

1

11

polévková lžíce

kcal

jogurt bílý 3,5% tuku

500

350

gramů

kcal

med

3

148

polévkové lžíce

kcal

nektarinky

½

180

kilogram

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

sušenky máslové

150

735

gramů

kcal

ztužovač šlehačky

1

??

balení

kcal

 

Recept

1. 

nektarinky ½ kilogram

Nektarinky vypeckujeme. Nakrájíme z nich 6 tenkých měsíčků a zbytek pokrájíme na malé kousky. Formu na terinu (nebo podobnou nádobu) vyložíme potravinářskou fólií. Na dno poklademe měsíčky nektarinek v řadě za sebou.

Nektarinky vypeckujeme. Nakrájíme z nich 6...

2. 

sušenky máslové 150 gramů

Máslové sušenky rozdrtíme v kuchyňském sekáčku nebo pomocí válečku.

Máslové sušenky rozdrtíme v kuchyňském...

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 balení  jogurt bílý 3,5% tuku 500 gramů  med 3 polévkové lžíce  citronová kůra 1 polévková lžíce

Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem. V misce rozmícháme jogurt s medem a citronovou kůrou. Vmícháme šlehačku.

Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem....

4. 

1/3 jogurtové směsi nalijeme do formy na měsíčky nektarinek.

1/3 jogurtové směsi nalijeme do formy na...

5. 

Na jogurt navrstvíme 1/2 připravených sušenek.

Na jogurt navrstvíme 1/2 připravených sušenek....

6. 

Na sušenky navrstvíme 1/2 připravených nektarinek.

Na sušenky navrstvíme 1/2 připravených...

7. 

Nektarinky pokryjeme druhou třetinou jogurtové směsi. Pak navrstvíme druhou polovinu sušenek, z nichž si však dvě polévkové lžíce odložíme stranou. Další vrstva jsou nektarinky, pak poslední třetina jogurtu. Tu už posypeme jen sušenkami, které jsme si odložili. Nádobu jemně ze spodu poklepeme, aby si jednotlivé vrstvy lépe sedly na sebe. Terinu uložíme do mrazáku, kde ji můžeme skladovat až týden.

Nektarinky pokryjeme druhou třetinou jogurtové...

8. 

Před podáváním vyjmeme dezert na 15 - 20 minut z mrazničky. Pak ho vyklopíme, odstraníme fólii, nakrájíme a za dalších 15 minut podáváme. Dezert konzumujeme zmrazený, jako zmrzlinu.

Před podáváním vyjmeme dezert na 15 - 20 minut...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit