RECEPTY

Jogurtovo-nektarinková terina

Jogurtovo-nektarinková terina

Mrazený dezert. Pamlsek pro horké letní dny.

recept,fotorecept,nektarinky,jogurt bílý 3,5% tuku,Mrazené dezerty

Mrazené dezerty

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra1polévková lžíce
jogurt bílý 3,5% tuku500gramů
med3polévkové lžíce
nektarinky½kilogram
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sušenky máslové150gramů
ztužovač šlehačky 1balení

 

Recept

1. 

nektarinky ½ kilogram

Nektarinky vypeckujeme. Nakrájíme z nich 6 tenkých měsíčků a zbytek pokrájíme na malé kousky. Formu na terinu (nebo podobnou nádobu) vyložíme potravinářskou fólií. Na dno poklademe měsíčky nektarinek v řadě za sebou.

2. 

sušenky máslové 150 gramů

Máslové sušenky rozdrtíme v kuchyňském sekáčku nebo pomocí válečku.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 balení  jogurt bílý 3,5% tuku 500 gramů  med 3 polévkové lžíce  citronová kůra 1 polévková lžíce

Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem. V misce rozmícháme jogurt s medem a citronovou kůrou. Vmícháme šlehačku.

4. 

1/3 jogurtové směsi nalijeme do formy na měsíčky nektarinek.

5. 

Na jogurt navrstvíme 1/2 připravených sušenek.

6. 

Na sušenky navrstvíme 1/2 připravených nektarinek.

7. 

Nektarinky pokryjeme druhou třetinou jogurtové směsi. Pak navrstvíme druhou polovinu sušenek, z nichž si však dvě polévkové lžíce odložíme stranou. Další vrstva jsou nektarinky, pak poslední třetina jogurtu. Tu už posypeme jen sušenkami, které jsme si odložili. Nádobu jemně ze spodu poklepeme, aby si jednotlivé vrstvy lépe sedly na sebe. Terinu uložíme do mrazáku, kde ji můžeme skladovat až týden.

8. 

Před podáváním vyjmeme dezert na 15 - 20 minut z mrazničky. Pak ho vyklopíme, odstraníme fólii, nakrájíme a za dalších 15 minut podáváme. Dezert konzumujeme zmrazený, jako zmrzlinu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie