svetvemne.cz

Hokkaido bábovka s tvarohem

    

Úžasně jemná a šťavnatá bábovka.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

dýně hokaido 350 gramů

Dýni oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2. 

máslo 25 gramů

V hrnci rozpustíme máslo.

3. 

voda 150 mililitrů  skořice mletá ½ čajové lžičky

Přidáme dýni, přilijeme vodu a přisypeme skořici. 10 minut podusíme.

4. 

cukr třtinový 75 gramů

Odstavíme z ohně, vmícháme cukr a necháme vychladnout (nejrychleji ve studené vodní lázni).

5. 

Dýňovou kaši přendáme do misky...

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  olej slunečnicový 50 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy

... přidáme mléko, olej a vajíčka. Rozmícháme.

7. 

mouka polohrubá 200 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

Přisypeme mouku a sodu bikarbonu, promícháme.

8. 

tvaroh hrudkový 250 gramů

Vmícháme rozdrobený hrudkovitý tvaroh.

9. 

máslo  mouka polohrubá

Bábovkovou formu vymastíme máslem a vysypeme moukou. Vložíme těsto.

10. 

Pečeme 50 min. při teplotě 175 °C.

11. 

skořice mletá  cukr práškový

Upečenou a vychlazenou bábovku vyklopíme a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.

12. 

Nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit