svetvemne.cz

Bramborové palačinky s bazalkou

    

Jemné nadýchané slané palačinky s bazalkou a česnekem. Konzumujeme jen tak, nebo palačinky můžeme plnit sýrovou či brynzovou nádivkou. Jsou vhodné i jako příloha k letní pečené kachně.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bazalka-
brambory500gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1200mililitrů
mouka hladká200gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek1stroužek

1. 

brambory 500 gramů

Brambory umyjeme, ve slupce uvaříme, ochladíme ve studené vodě a oloupeme.

2. 

V hluboké misce brambory rozmačkáme.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1200 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 2 kusy

Přidáme mléko, sůl a vejce. Ponorným mixérem rozmixujeme.

4. 

mouka hladká 200 gramů

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

5. 

česnek 1 stroužek

Přidáme očištěný, prolisovaný česnek...

6. 

bazalka

... a nasekanou čerstvou bazalku.

7. 

Z těsta pečeme palačinky na suché pánvi.

8. 

Když je těsto ztuhlé, palačinku obrátíme...

9. 

... a upečeme z druhé strany.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit