Bramborové palačinky s bazalkou

Jemné nadýchané slané palačinky s bazalkou a česnekem. Konzumujeme jen tak, nebo palačinky můžeme plnit sýrovou či brynzovou nádivkou. Jsou vhodné i jako příloha k letní pečené kachně.
recept,fotorecept,brambory,bazalka,Palačinky,Bramborové přílohy,Sezónní recepty
Palačinky
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 1 | gramy kcal | |
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1200 768 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept

2.
V hluboké misce brambory rozmačkáme.

3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1200 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy
Přidáme mléko, sůl a vejce. Ponorným mixérem rozmixujeme.




7.
Z těsta pečeme palačinky na suché pánvi.

8.
Když je těsto ztuhlé, palačinku obrátíme...

9.
... a upečeme z druhé strany.

Dobrou chuť!