Bramborová bábovka

recept,fotorecept,brambory,Bábovky,Sezónní recepty
Bábovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 276 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 140 563 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
rozinky | 80 228 | gramů kcal | |
rum | 4 144 | polévkové lžíce kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
brambory 300 gramů
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme 10 minut. Necháme vychladnout a oloupeme.

2.
rozinky 80 gramů • rum 4 polévkové lžíce • máslo • mouka polohrubá
Rozinky omyjeme a zalijeme je rumem. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

3.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 140 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do žloutků přidáme cukr a olej a také ušleháme.

4.
Brambory najemno nastrouháme.

5.
mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • mléko 300 mililitrů
K žloutkům přidáme mouku, kypřící prášek, strouhané brambory a mléko. Všechno spolu dobře rozmícháme.

6.
Nakonec zlehka zamícháme rozinky a sníh z bílků.

7.
Směs vlijeme do připravené formy a pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.

Dobrou chuť!