Všechny recepty > Vánoční recepty > Vánoční jídla
Všechny recepty > Vánoční recepty > Vánoční jídla
Tradiční vánoční slovenské jídlo - bobalky, opekance, pupáľky, pupáky ... nejoblíbenější jsou z mákem. Jelikož je pokrm poměrně sytý, mělo by připravené množství stačit na uvedené 4 porce. Pokud se vám to zdá málo, klidně si množství ingrediencí zdvojnásobte.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
vysoká
Bobalky, opekance, pupáky... tradiční slovenský vánoční pokrm. Nejčastěji se podávají s mákem, ořechy, tvarohem ... ale chutnají i s brynzou či zelím. Jejich název a způsob podání se v regionech liší. Z uvedeného množství získáte 250 g hotových opekanců. Podle potřeby ingredience zdvojnásobte.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Chutný bramborový salát nejen ke smaženému kaprovi, ale také k mořským rybám či vepřovému řízku.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Jemná, máslovo-medová kachna na sváteční stůl. Podáváme s bramborovým salátem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
3 h. Obtížnost
nízká
Klasický recept na přípravu smažených podkoviček z kapra.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Jak si rychle a jednoduše připravit jemné křupavé maso z kapra.
Ukuchtil
NorikaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Oblíbený rýžový nákyp tentokrát se všemi chutěmi Vánoc.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
vysoká