svetvemne.cz

Saláty > Zavařeniny

Zavařeniny

 

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Zavařujeme hrušky

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Zavařujeme okurky

Domácí sladkokyselé okurky. Okurky jsou vhodné ke konzumaci již měsíc po zavaření. Z uvedeného množství okurek (asi 10 cm dlouhých) získáme asi 25 kusů 0,7 l sklenic.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Zavařujeme červenou řepu s křenem

Červená řepa patří mezi nejléčivější druhy potravin. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Mrazený medvědí česnek

Jednoduše nasekaný medvědí česnek, smíchaný s vodou a zmrazený. Skvělá bylinka do každé zeleninové polévky, omáčky ... apod. během celé zimy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Nakládaný křen

Jednoduchý recept na domácí nakládaný lahůdkový křen s jablky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Zavařujeme houby

Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kvašáky - kvašené okurky

Na kvašáky existuje mnoho receptur. My vám nabízíme jednu z nich.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Zavařujeme pikantní okurky

Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit