Žirafí roláda

Efektní krémová roláda, která se zdá možná komplikovaná, avšak je zcela jednoduchá, Náš fotopostup vás její přípravou spolehlivě povede.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,vaječný žloutek,Rolády,Zákusky
Rolády
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
81 g
Energie porce
285 kcal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 483 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká 00 Extra | 100 348 | gramů kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 7 399 | kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
Žirafí vzor si předkreslíme na papír ve velikosti plechu nebo vytiskneme z internetu. Na internetu ho najdeme pod odkazem "žirafí vzor" nebo "giraffe vector pattern".




5.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6.
Cukrářský sáček vložíme do vyšší sklenice a naplníme 3 PL těsta.

7.
Předtištěný nebo předkreslený vzor položíme do plechu na pečení a na něj položíme pečicí papír. Na cukrářském sáčku odstřihneme malý kousek a těsto ze sáčku vytlačujeme na bílá místa vzoru.

8.
Takto připravený základ rolády dáme na 2 minuty péct při 180 °C.

9.
kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Zpod upečeného základu vytáhneme papír s nakresleným vzorem. Do těsta přimícháme kakao a rovnoměrně ho vylijeme na upečené světlé těsto.

10.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

11.
Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.

12.
vaječný žloutek 2 kusy • vejce slepičí 3 kusy • cukr krystalový 120 gramů
Zatímco nám těsto chladne, připravíme si náplň. Vajíčka spolu se žloutky a cukrem šleháme nad párou asi 8 až 10 minut, než se nám krém převaří a zhoustne. Necháme vychladnout.


14.
Roládu roztočíme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.

Dobrou chuť!