RECEPTY

Žirafí roláda

Žirafí roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Efektní krémová roláda, která se zdá možná komplikovaná, avšak je zcela jednoduchá, Náš fotopostup vás její přípravou spolehlivě povede.

recept,fotorecept,vaječný žloutek,vaječný žloutek,Rolády,Zákusky

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

12

Hmotnost porce

81 g

Energie porce

285 kcal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

120

483

gramů

kcal

cukr moučkový

80

311

gramů

kcal

kakao - prášek

2

62

polévkové lžíce

kcal

mouka hladká 00 Extra

100

348

gramů

kcal

máslo

200

1468

gramů

kcal

vaječný bílek

5

85

kcal

vaječný žloutek

7

399

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

Žirafí vzor si předkreslíme na papír ve velikosti plechu nebo vytiskneme z internetu. Na internetu ho najdeme pod odkazem "žirafí vzor" nebo "giraffe vector pattern".

Žirafí vzor si předkreslíme na papír ve...

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny.

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny....

3. 

mouka hladká 00 Extra 100 gramů

Do vyšlehaných žloutků přimícháme mouku.

Do vyšlehaných žloutků přimícháme mouku....

4. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků....

6. 

Cukrářský sáček vložíme do vyšší sklenice a naplníme 3 PL těsta.

Cukrářský sáček vložíme do vyšší...

7. 

Předtištěný nebo předkreslený vzor položíme do plechu na pečení a na něj položíme pečicí papír. Na cukrářském sáčku odstřihneme malý kousek a těsto ze sáčku vytlačujeme na bílá místa vzoru.

Předtištěný nebo předkreslený vzor...

8. 

Takto připravený základ rolády dáme na 2 minuty péct při 180 °C.

Takto připravený základ rolády dáme na 2...

9. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Zpod upečeného základu vytáhneme papír s nakresleným vzorem. Do těsta přimícháme kakao a rovnoměrně ho vylijeme na upečené světlé těsto.

Zpod upečeného základu vytáhneme papír s...

10. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C....

11. 

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem,...

12. 

vaječný žloutek 2 kusy  vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 120 gramů

Zatímco nám těsto chladne, připravíme si náplň. Vajíčka spolu se žloutky a cukrem šleháme nad párou asi 8 až 10 minut, než se nám krém převaří a zhoustne. Necháme vychladnout.

Zatímco nám těsto chladne, připravíme si...

13. 

máslo 200 gramů

Do vychlazeného krému zašleháme máslo.

Do vychlazeného krému zašleháme máslo....

14. 

Roládu roztočíme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.

Roládu roztočíme, potřeme krémem, naplníme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit