RECEPTY

Žirafí roláda

Žirafí roláda

Efektní krémová roláda, která se zdá možná komplikovaná, avšak je zcela jednoduchá, Náš fotopostup vás její přípravou spolehlivě povede.

recept,fotorecept,vaječný žloutek,vaječný žloutek,Rolády,Zákusky

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Rolády  Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový120gramů
cukr moučkový80gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
mouka hladká 00 Extra100gramů
máslo200gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek7
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

Žirafí vzor si předkreslíme na papír ve velikosti plechu nebo vytiskneme z internetu. Na internetu ho najdeme pod odkazem "žirafí vzor" nebo "giraffe vector pattern".

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny.

3. 

mouka hladká 00 Extra 100 gramů

Do vyšlehaných žloutků přimícháme mouku.

4. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

Cukrářský sáček vložíme do vyšší sklenice a naplníme 3 PL těsta.

7. 

Předtištěný nebo předkreslený vzor položíme do plechu na pečení a na něj položíme pečicí papír. Na cukrářském sáčku odstřihneme malý kousek a těsto ze sáčku vytlačujeme na bílá místa vzoru.

8. 

Takto připravený základ rolády dáme na 2 minuty péct při 180 °C.

9. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Zpod upečeného základu vytáhneme papír s nakresleným vzorem. Do těsta přimícháme kakao a rovnoměrně ho vylijeme na upečené světlé těsto.

10. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

11. 

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.

12. 

vaječný žloutek 2 kusy  vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 120 gramů

Zatímco nám těsto chladne, připravíme si náplň. Vajíčka spolu se žloutky a cukrem šleháme nad párou asi 8 až 10 minut, než se nám krém převaří a zhoustne. Necháme vychladnout.

13. 

máslo 200 gramů

Do vychlazeného krému zašleháme máslo.

14. 

Roládu roztočíme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie