svetvemne.cz

Sýrové suflé

Návod na přípravu jednoduché francouzské chuťovky, jejíž základ tvoří hustá bílá omáčka, sníh z vaječných bílků a aromatický sýr, např. čedar.

 

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Hořčice plnotučná1čajová lžička
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1.5decilitru
Mouka hladká1polévková lžíce
Máslo40gramů
Pepř černý mletý
Strouhanka1polévková lžíce
Sýr cheddar60gramů
Vaječný bílek2kusy
Vaječný žloutek2kusy

1. 

máslo 30 g  mouka hladká 1 PL

Na mírném ohni vmícháme mouku do rozpuštěného másla.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1.5 dl  hořčice plnotučná 1 ČL  pepř černý mletý

Postupně po trošce přimícháváme teplé mléko a vaříme hustou bílou omáčku. Přimícháme hořčici a špetku pepře.

3. 

máslo 10 g  strouhanka 1 PL

Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

4. 

vaječný žloutek 2 ks  sýr Cheddar 60 g

K vlažné omáčce přimícháme žloutky a najemno strouhaný sýr.

5. 

vaječný bílek 2 ks

Z vaječný bílků vyšleháme hustý sníh.

6. 

Sníh jemně vmícháme do těsta.

7. 

Těsto rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek. Pokud byste použili menší misky, naplňte je jen do 2-3 cm ode dna.

8. 

Pečeme 18 min. při teplotě 200 °C.

9. 

Servírujeme ještě teplé, dokud je suflé vystouplé nad formou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit