svetvemne.cz

Sýrové suflé

     

Návod na přípravu jednoduché francouzské chuťovky, jejíž základ tvoří hustá bílá omáčka, sníh z vaječných bílků a aromatický sýr, např. čedar.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
hořčice plnotučná1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1.5decilitru
mouka hladká1polévková lžíce
máslo40gramů
pepř černý mletý0
strouhanka1polévková lžíce
sýr Cheddar60gramů
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

1. 

máslo 30 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Na mírném ohni vmícháme mouku do rozpuštěného másla.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1.5 decilitru  hořčice plnotučná 1 čajová lžička  pepř černý mletý

Postupně po trošce přimícháváme teplé mléko a vaříme hustou bílou omáčku. Přimícháme hořčici a špetku pepře.

3. 

máslo 10 gramů  strouhanka 1 polévková lžíce

Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

4. 

vaječný žloutek 2 kusy  sýr Cheddar 60 gramů

K vlažné omáčce přimícháme žloutky a najemno strouhaný sýr.

5. 

vaječný bílek 2 kusy

Z vaječný bílků vyšleháme hustý sníh.

6. 

Sníh jemně vmícháme do těsta.

7. 

Těsto rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek. Pokud byste použili menší misky, naplňte je jen do 2-3 cm ode dna.

8. 

Pečeme 18 min. při teplotě 200 °C.

9. 

Servírujeme ještě teplé, dokud je suflé vystouplé nad formou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit