svetvemne.cz

Provensálský lososový steak

    

Voňavý šťavnatý losos v provensálské marinádě.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
hořčice plnotučná1čajová lžička
lososový steak700gramů
máslo20gramů
olej olivový150mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
provensálske koření2čajové lžičky
sůl1čajová lžička
česnek2stroužky

1. 

lososový steak 700 gramů

Mrazené lososové steaky necháme dobře rozmrazit, omyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 mililitrů  provensálske koření 2 čajové lžičky  česnek 2 stroužky  sůl 1 čajová lžička  hořčice plnotučná 1 čajová lžička  máslo 20 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, rozpuštěným máslem, hořčicí, solí a kořením. Do marinády vložíme lososa a maso několikrát během marinování obrátíme. Marinujeme 24 hodin.

3. 

Steaky opečeme na troše oleje z každé strany asi 4-5 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit