svetvemne.cz

Provensálský lososový steak

     

Voňavý šťavnatý losos v provensálské marinádě.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
Hořčice plnotučná1čajová lžička
Lososový steak700gramů
Máslo20gramů
Olej olivový150mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Provensálske koření2čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Česnek2stroužky

1. 

lososový steak 700 g

Mrazené lososové steaky necháme dobře rozmrazit, omyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 ml  provensálske koření 2 ČL  česnek 2 stroužky  sůl 1 ČL  hořčice plnotučná 1 ČL  máslo 20 g  pepř černý mletý ½ ČL

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, rozpuštěným máslem, hořčicí, solí a kořením. Do marinády vložíme lososa a maso několikrát během marinování obrátíme. Marinujeme 24 hodin.

3. 

Steaky opečeme na troše oleje z každé strany asi 4-5 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit