svetvemne.cz

Perníková roláda se šlehačkou

     

Vánoční vůně i chuť této jednoduché rolády vás zaručeně zaujme.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Cukr práškový1polévková lžíce
Cukr práškový
Cukr třtinový4polévkové lžíce
Koření perníkové1čajová lžička
Kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
Mouka polohrubá4polévkové lžíce
Skořice mletá1čajová lžička
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)400mililitrů
Sůl1špetka
Vaječný bílek4kusy
Vaječný žloutek4kusy
Ztužovač šlehačky 2balení

1. 

cukr třtinový 4 PL  vaječný žloutek 4 ks

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

mouka polohrubá 4 PL  kypřicí prášek do pečiva 1 ČL  skořice mletá 1 ČL  koření perníkové 1 ČL

Do misky nasypeme mouku, přidáme kypřicí prášek, skořici a perníkové koření. Promícháme.

4. 

Do vyšlehaných bílků přimícháme vyšlehané žloutky.

5. 

Vmícháme připravenou mouku.

6. 

Těsto vylijeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

7. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

9. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 ml  ztužovač šlehačky  2 balení  cukr práškový 1 PL

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

10. 

Roládu rozvineme a odstraníme pečicí papír. Natřeme ji rovnoměrně šlehačkou.

11. 

Zavineme a necháme dvě hodiny tuhnout v chladu.

12. 

cukr práškový

Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit