Perníková roláda se šlehačkou

Vánoční vůně i chuť této jednoduché rolády vás zaručeně zaujme.
recept,fotorecept,skořice mletá,koření perníkové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Rolády,Vánoční recepty
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 1 39 | polévková lžíce kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr třtinový | 4 159 | polévkové lžíce kcal | |
koření perníkové | 1 16 | čajová lžička kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mouka polohrubá | 4 214 | polévkové lžíce kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 1244 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
ztužovač šlehačky | 2 ?? | balení kcal |
Recept


3.
mouka polohrubá 4 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • skořice mletá 1 čajová lžička • koření perníkové 1 čajová lžička
Do misky nasypeme mouku, přidáme kypřicí prášek, skořici a perníkové koření. Promícháme.

4.
Do vyšlehaných bílků přimícháme vyšlehané žloutky.

5.
Vmícháme připravenou mouku.

6.
Těsto vylijeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

7.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

8.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

9.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

10.
Roládu rozvineme a odstraníme pečicí papír. Natřeme ji rovnoměrně šlehačkou.

11.
Zavineme a necháme dvě hodiny tuhnout v chladu.


Dobrou chuť!