svetvemne.cz

Perníková roláda se šlehačkou

    

Vánoční vůně i chuť této jednoduché rolády vás zaručeně zaujme.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cukr práškový1polévková lžíce
cukr práškový-
cukr třtinový4polévkové lžíce
koření perníkové1čajová lžička
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mouka polohrubá4polévkové lžíce
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)400mililitrů
sůl1špetka
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
ztužovač šlehačky 2balení

1. 

cukr třtinový 4 polévkové lžíce  vaječný žloutek 4 kusy

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

mouka polohrubá 4 polévkové lžíce  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  skořice mletá 1 čajová lžička  koření perníkové 1 čajová lžička

Do misky nasypeme mouku, přidáme kypřicí prášek, skořici a perníkové koření. Promícháme.

4. 

Do vyšlehaných bílků přimícháme vyšlehané žloutky.

5. 

Vmícháme připravenou mouku.

6. 

Těsto vylijeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

7. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

9. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení  cukr práškový 1 polévková lžíce

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

10. 

Roládu rozvineme a odstraníme pečicí papír. Natřeme ji rovnoměrně šlehačkou.

11. 

Zavineme a necháme dvě hodiny tuhnout v chladu.

12. 

cukr práškový

Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit