Perníková roláda se šlehačkou
Vánoční vůně i chuť této jednoduché rolády vás zaručeně zaujme.
recept,fotorecept,skořice mletá,koření perníkové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Rolády,Vánoční recepty
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
cukr moučkový | - | ||
cukr třtinový | 4 | polévkové lžíce | |
koření perníkové | 1 | čajová lžička | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 4 | polévkové lžíce | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
ztužovač šlehačky | 2 | balení |
Recept
3.
mouka polohrubá 4 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • skořice mletá 1 čajová lžička • koření perníkové 1 čajová lžička
Do misky nasypeme mouku, přidáme kypřicí prášek, skořici a perníkové koření. Promícháme.
4.
Do vyšlehaných bílků přimícháme vyšlehané žloutky.
5.
Vmícháme připravenou mouku.
6.
Těsto vylijeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.
7.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
8.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.
9.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.
10.
Roládu rozvineme a odstraníme pečicí papír. Natřeme ji rovnoměrně šlehačkou.
11.
Zavineme a necháme dvě hodiny tuhnout v chladu.
Dobrou chuť!