RECEPTY

Palačinková roláda s tvarohem

Palačinková roláda s tvarohem

Úžasná roláda z palačinek na níž si skvěle pochutnáte.

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,džem ovocný,ovoce různé,Palačinky,Rolády

Palačinky

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Palačinky  Rolády  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový-
džem ovocný150gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%600mililitrů
mouka hladká220gramů
máslo60gramů
olej slunečnicový1čajová lžička
ovoce různé120gramů
skořice mletá-
sodová voda300mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný hrudkový500gramů
vejce slepičí1kus
škrob kukuřičný20gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 220 gramů

Do mísy nasypeme mouku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  sodová voda 300 mililitrů  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 kus  olej slunečnicový 1 čajová lžička

Přidáme mléko, sodu, špetku soli, vejce a trochu oleje. Umícháme hladké těstíčko.

3. 

Větší naběračkou nalijeme na suchou pánev (průměr 18 cm) těsto, upečeme z jedné...

4. 

... a z druhé strany. Palačinky nejsou zcela tenké a z připraveného těsta upečeme 8 ks.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  škrob kukuřičný 20 gramů

Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) uvaříme pudink. Ve studeném vodní lázni vychladíme...

6. 

máslo 60 gramů

... přimícháme máslo...

7. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů

... a tvaroh. Umícháme krém.

8. 

džem ovocný 150 gramů

Palačinky rozložíme na pečicí papír, tak aby se asi v 1/5 překrývaly. Pod každým překrytím natřeme zlehka rozmíchaným džemem. Nakonec natřeme celý palačinkový pás džemem.

9. 

Na palačinky rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

10. 

ovoce různé 120 gramů

Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme. Na začátek rolády poklademe drobné ovoce podle chuti.

11. 

Pomocí pečicího papíru začneme roládu stáčet.

12. 

Stočenou roládu zabalíme do papíru, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na hodinu do ledničky.

13. 

cukr moučkový  skořice mletá

Ztuhlou vyndáme z lednice, ostrým nožem nakrájíme na porce. Posypeme prosátým práškovým cukrem a skořicí.

14. 

Před podáváním necháme jednotlivé porce chvíli odstát při pokojové teplotě. Tehdy je roláda nejchutnější. Dá se však konzumovat i studená, přímo z ledničky, což oceníte zejména v létě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit