svetvemne.cz

Palačinková roláda s tvarohem

    

Úžasná roláda z palačinek na níž si skvěle pochutnáte.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mouka hladká 220 gramů

Do mísy nasypeme mouku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  sodová voda 300 mililitrů  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 kus  olej slunečnicový 1 čajová lžička

Přidáme mléko, sodu, špetku soli, vejce a trochu oleje. Umícháme hladké těstíčko.

3. 

Větší naběračkou nalijeme na suchou pánev (průměr 18 cm) těsto, upečeme z jedné...

4. 

... a z druhé strany. Palačinky nejsou zcela tenké a z připraveného těsta upečeme 8 ks.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  škrob kukuřičný 20 gramů

Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) uvaříme pudink. Ve studeném vodní lázni vychladíme...

6. 

máslo 60 gramů

... přimícháme máslo...

7. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů

... a tvaroh. Umícháme krém.

8. 

džem ovocný 150 gramů

Palačinky rozložíme na pečicí papír, tak aby se asi v 1/5 překrývaly. Pod každým překrytím natřeme zlehka rozmíchaným džemem. Nakonec natřeme celý palačinkový pás džemem.

9. 

Na palačinky rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

10. 

ovoce různé 120 gramů

Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme. Na začátek rolády poklademe drobné ovoce podle chuti.

11. 

Pomocí pečicího papíru začneme roládu stáčet.

12. 

Stočenou roládu zabalíme do papíru, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na hodinu do ledničky.

13. 

cukr práškový  skořice mletá

Ztuhlou vyndáme z lednice, ostrým nožem nakrájíme na porce. Posypeme prosátým práškovým cukrem a skořicí.

14. 

Před podáváním necháme jednotlivé porce chvíli odstát při pokojové teplotě. Tehdy je roláda nejchutnější. Dá se však konzumovat i studená, přímo z ledničky, což oceníte zejména v létě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit