Palačinková roláda s tvarohem
Úžasná roláda z palačinek na níž si skvěle pochutnáte.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,džem ovocný,ovoce různé,Palačinky,Rolády
Palačinky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
džem ovocný | 150 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 600 | mililitrů | |
mouka hladká | 220 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | čajová lžička | |
ovoce různé | 120 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
sodová voda | 300 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 20 | gramů |
Recept
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • sodová voda 300 mililitrů • sůl 1 špetka • vejce slepičí 1 kus • olej slunečnicový 1 čajová lžička
Přidáme mléko, sodu, špetku soli, vejce a trochu oleje. Umícháme hladké těstíčko.
3.
Větší naběračkou nalijeme na suchou pánev (průměr 18 cm) těsto, upečeme z jedné...
4.
... a z druhé strany. Palačinky nejsou zcela tenké a z připraveného těsta upečeme 8 ks.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • škrob kukuřičný 20 gramů
Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) uvaříme pudink. Ve studeném vodní lázni vychladíme...
8.
džem ovocný 150 gramů
Palačinky rozložíme na pečicí papír, tak aby se asi v 1/5 překrývaly. Pod každým překrytím natřeme zlehka rozmíchaným džemem. Nakonec natřeme celý palačinkový pás džemem.
9.
Na palačinky rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.
10.
ovoce různé 120 gramů
Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme. Na začátek rolády poklademe drobné ovoce podle chuti.
11.
Pomocí pečicího papíru začneme roládu stáčet.
12.
Stočenou roládu zabalíme do papíru, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na hodinu do ledničky.
13.
Ztuhlou vyndáme z lednice, ostrým nožem nakrájíme na porce. Posypeme prosátým práškovým cukrem a skořicí.
14.
Před podáváním necháme jednotlivé porce chvíli odstát při pokojové teplotě. Tehdy je roláda nejchutnější. Dá se však konzumovat i studená, přímo z ledničky, což oceníte zejména v létě.
Dobrou chuť!