Palačinková roláda s tvarohem

Úžasná roláda z palačinek na níž si skvěle pochutnáte.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,džem ovocný,ovoce různé,Palačinky,Rolády
Palačinky
Ukuchtil
Počet porcí
14
Hmotnost porce
150 g
Energie porce
214 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 10 39 | gramů kcal | |
džem ovocný | 150 365 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 600 384 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 220 764 | gramů kcal | |
máslo | 60 441 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 1 45 | čajová lžička kcal | |
ovoce různé | 120 66 | gramů kcal | |
skořice mletá | 5 13 | gramů kcal | |
sodová voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 510 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
škrob kukuřičný | 20 73 | gramů kcal |
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • sodová voda 300 mililitrů • sůl 1 špetka • vejce slepičí 1 kus • olej slunečnicový 1 čajová lžička
Přidáme mléko, sodu, špetku soli, vejce a trochu oleje. Umícháme hladké těstíčko.

3.
Větší naběračkou nalijeme na suchou pánev (průměr 18 cm) těsto, upečeme z jedné...

4.
... a z druhé strany. Palačinky nejsou zcela tenké a z připraveného těsta upečeme 8 ks.

5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • škrob kukuřičný 20 gramů
Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) uvaříme pudink. Ve studeném vodní lázni vychladíme...



8.
džem ovocný 150 gramů
Palačinky rozložíme na pečicí papír, tak aby se asi v 1/5 překrývaly. Pod každým překrytím natřeme zlehka rozmíchaným džemem. Nakonec natřeme celý palačinkový pás džemem.

9.
Na palačinky rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

10.
ovoce různé 120 gramů
Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme. Na začátek rolády poklademe drobné ovoce podle chuti.

11.
Pomocí pečicího papíru začneme roládu stáčet.

12.
Stočenou roládu zabalíme do papíru, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na hodinu do ledničky.

13.
cukr moučkový 10 gramů • skořice mletá 5 gramů
Ztuhlou vyndáme z lednice, ostrým nožem nakrájíme na porce. Posypeme prosátým práškovým cukrem a skořicí.

14.
Před podáváním necháme jednotlivé porce chvíli odstát při pokojové teplotě. Tehdy je roláda nejchutnější. Dá se však konzumovat i studená, přímo z ledničky, což oceníte zejména v létě.

Dobrou chuť!