svetvemne.cz

Palačinková roláda s tvarohem

     

Úžasná roláda z palačinek na níž si skvěle pochutnáte.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mouka hladká 220 g

Do mísy nasypeme mouku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml  sodová voda 300 ml  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 ks  olej slunečnicový 1 ČL

Přidáme mléko, sodu, špetku soli, vejce a trochu oleje. Umícháme hladké těstíčko.

3. 

Větší naběračkou nalijeme na suchou pánev (průměr 18 cm) těsto, upečeme z jedné...

4. 

... a z druhé strany. Palačinky nejsou zcela tenké a z připraveného těsta upečeme 8 ks.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml  cukr krystalový 50 g  škrob kukuřičný 20 g

Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku) uvaříme pudink. Ve studeném vodní lázni vychladíme...

6. 

máslo 60 g

... přimícháme máslo...

7. 

tvaroh jemný hrudkový 500 g

... a tvaroh. Umícháme krém.

8. 

džem ovocný 150 g

Palačinky rozložíme na pečicí papír, tak aby se asi v 1/5 překrývaly. Pod každým překrytím natřeme zlehka rozmíchaným džemem. Nakonec natřeme celý palačinkový pás džemem.

9. 

Na palačinky rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.

10. 

ovoce různé 120 g

Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme. Na začátek rolády poklademe drobné ovoce podle chuti.

11. 

Pomocí pečicího papíru začneme roládu stáčet.

12. 

Stočenou roládu zabalíme do papíru, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na hodinu do ledničky.

13. 

cukr práškový  skořice mletá

Ztuhlou vyndáme z lednice, ostrým nožem nakrájíme na porce. Posypeme prosátým práškovým cukrem a skořicí.

14. 

Před podáváním necháme jednotlivé porce chvíli odstát při pokojové teplotě. Tehdy je roláda nejchutnější. Dá se však konzumovat i studená, přímo z ledničky, což oceníte zejména v létě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit