svetvemne.cz

Kokosová roláda

    

Tradiční cukrárenská klasika.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový80gramů
cukr práškový60gramů
džem malinový3polévkové lžíce
kokos strouhaný-
kokos strouhaný4polévkové lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%380mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo200gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
pudink vanilkový37gramů
rum1polévková lžíce
soda bikarbona½čajové lžičky
sůl1špetka
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda4polévkové lžíce

1. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

mouka polohrubá 100 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky

Mouku smícháme se sodou.

3. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 60 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  voda 4 polévkové lžíce

Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. přidáme olej, vodu a připravenou mouku.

4. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

5. 

Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

7. 

Korpus stočíme do rolády...

8. 

... a zavineme do mokré kuchyňské utěrky. Necháme vychladnout.

9. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 380 mililitrů  cukr krystalový 20 gramů  pudink vanilkový 37 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Vychladíme ho za stálého míchání ve studené vodní lázni.

10. 

máslo 200 gramů  cukr práškový 60 gramů  kokos strouhaný 4 polévkové lžíce  rum 1 polévková lžíce

Máslo utřeme s cukrem, vmícháme pudink, kokos a rum. Dobře vyšleháme a necháme, za občasného promíchání, částečně ztuhnout v chladu. Na naplnění rolády musí být krém přiměřeně tuhý, aby se při stáčení nevytlačoval ven.

11. 

Roládu vyjmeme z utěrky. Opatrně ji roztočíme a odstraníme papír.

12. 

džem malinový 3 polévkové lžíce

Korpus natřeme džemem a naneseme náplň. Část náplně si necháme na závěrečné potření rolády.

13. 

kokos strouhaný

Nádivku rozetřeme a roládu stočíme. Vršek potřeme zbytkem náplně a posypeme kokosem.

14. 

Necháme ztuhnout v chladu nejméně 2-4 hodiny.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit