svetvemne.cz

Smažené rybí kousky ze sumečka

     

Rybí nugetky ze sumečka afrického. Maso z této ryby je velmi chutné, pevné a hlavně téměř bez kostí. A pokud vám překáží hodně kostí ve vánočním kaprovi klidně ho vyměňte za tuto rybu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

sumeček africký - filety 1 kg

Čerstvé rybí filety opláchneme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.

2. 

Z filetů stáhneme kůži. Jde to hůře, ale při troše trpělivosti se to podaří. Doporučujeme prsty podebrat kůži v hrubší části filetu a pomalu ji oddělovat tažením z masa. Pomůže pokud si kůži zachytíme do papírové kuchyňské utěrky, nebude klouzat.

3. 

sůl

Rybí maso nakrájíme na kousky a osolíme.

4. 

mouka hladká  vejce slepičí 3 ks

Nugetky obalíme v mouce, rozšlehaných vajíčkách (podle potřeby si další vajíčka rozšleháme)...

5. 

... a ve strouhance.

6. 

Vložíme do košíku fritézy.

7. 

olej fritovací

Ponoříme do oleje a při teplotě 170 °C 4-5 minut fritujeme. (Ryby můžeme také smažit v oleji na pánvi s tím, že v polovině smažení je obrátíme).

8. 

Košík s rybami vyndáme z oleje a necháme okapat.

9. 

Podáváme s bramborovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit