Piškotový zákusek

recept,fotorecept,mléko,piškoty dlouhé,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
Zlatý klas | 60 ?? | gramů kcal | |
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 12 44 | gramů kcal | |
káva černá | 100 4 | mililitrů kcal | |
mléko | 800 384 | mililitrů kcal | |
máslo | 60 441 | gramů kcal | |
piškoty dlouhé | 200 764 | gramů kcal | |
rum | 30 72 | mililitrů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
želatinový ztužovač | 50 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
mléko 800 mililitrů • Zlatý klas 60 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Z mléka, zlatého klasu a cukru uvaříme pudink.

2.
máslo 60 gramů • cukr moučkový 100 gramů
V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme do vychlazeného pudinku. Mixérem rozmixujeme.

3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • cukr vanilkový 12 gramů
Do pudinku přidáme vyšlehanou smetanu na šlehání smíchanou s vanilkovým cukrem.

4.
želatinový ztužovač 50 gramů
Nakonec do krému přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu.

5.
piškoty dlouhé 200 gramů • káva černá 100 mililitrů • rum 30 mililitrů
Uvaříme silnou kávu, smícháme s rumem (podle chuti). Stříkačkou plníme dlouhé cukrářské piškoty kávou. Pokud nemáme po ruce stříkačku, piškoty prostě namáčíme v kávě s rumem.

6.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na její spodek nalijeme krém. Položíme vrstvu namočených piškotů, ty zalijeme krémem a takto vrstvíme dokud forma není plná této dobrůtky.

Dobrou chuť!