Piškotový zákusek
recept,fotorecept,mléko,piškoty dlouhé,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
Zlatý klas | 60 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
káva černá | 100 | mililitrů | |
mléko | 800 | mililitrů | |
máslo | 60 | gramů | |
piškoty dlouhé | 200 | gramů | |
rum | 30 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
želatinový ztužovač | 50 | gramů |
Recept
1.
mléko 800 mililitrů • Zlatý klas 60 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Z mléka, zlatého klasu a cukru uvaříme pudink.
2.
máslo 60 gramů • cukr moučkový 100 gramů
V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme do vychlazeného pudinku. Mixérem rozmixujeme.
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • cukr vanilkový 12 gramů
Do pudinku přidáme vyšlehanou smetanu na šlehání smíchanou s vanilkovým cukrem.
4.
želatinový ztužovač 50 gramů
Nakonec do krému přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu.
5.
piškoty dlouhé 200 gramů • káva černá 100 mililitrů • rum 30 mililitrů
Uvaříme silnou kávu, smícháme s rumem (podle chuti). Stříkačkou plníme dlouhé cukrářské piškoty kávou. Pokud nemáme po ruce stříkačku, piškoty prostě namáčíme v kávě s rumem.
6.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na její spodek nalijeme krém. Položíme vrstvu namočených piškotů, ty zalijeme krémem a takto vrstvíme dokud forma není plná této dobrůtky.
Dobrou chuť!