RECEPTY

Piškotový zákusek

Piškotový zákusek

recept,fotorecept,mléko,piškoty dlouhé,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

Zlatý klas60gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový100gramů
cukr vanilkový12gramů
káva černá100mililitrů
mléko800mililitrů
máslo60gramů
piškoty dlouhé200gramů
rum30mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
želatinový ztužovač50gramů

 

Recept

1. 

mléko 800 mililitrů  Zlatý klas 60 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Z mléka, zlatého klasu a cukru uvaříme pudink.

2. 

máslo 60 gramů  cukr moučkový 100 gramů

V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme do vychlazeného pudinku. Mixérem rozmixujeme.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr vanilkový 12 gramů

Do pudinku přidáme vyšlehanou smetanu na šlehání smíchanou s vanilkovým cukrem.

4. 

želatinový ztužovač 50 gramů

Nakonec do krému přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu.

5. 

piškoty dlouhé 200 gramů  káva černá 100 mililitrů  rum 30 mililitrů

Uvaříme silnou kávu, smícháme s rumem (podle chuti). Stříkačkou plníme dlouhé cukrářské piškoty kávou. Pokud nemáme po ruce stříkačku, piškoty prostě namáčíme v kávě s rumem.

6. 

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na její spodek nalijeme krém. Položíme vrstvu namočených piškotů, ty zalijeme krémem a takto vrstvíme dokud forma není plná této dobrůtky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie