Linecké arašídové tolary
Arašídová lepená kolečka, ozdobená čokoládou a vánočním zdobením. Výborná sladká pochoutka.
recept,fotorecept,vaječný bílek,arašídy pražené nesolené,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 80 | gramů | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr moučkový | 110 | gramů | |
cukrářské zdobení - vločky | - | ||
džem rybízový | - | ||
mouka hladká | 140 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 80 | gramů | |
piškoty | 20 | gramů | |
soda bikarbona | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
čokoláda | - |
Recept
1.
mouka hladká 140 gramů • máslo 80 gramů • cukr moučkový 30 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • citronová šťáva 1 polévková lžíce • soda bikarbona 1 špetka
Do mísy dáme uvedené suroviny. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do ledničky.
3.
Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
4.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
6.
cukr moučkový 80 gramů • arašídy pražené nesolené 80 gramů • piškoty 20 gramů
Do bílkového sněhu vmícháme cukr, najemno nasekané arašídy (nejlépe se nasekají v kuchyňském sekáčku) a podrcené piškoty.
7.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe čajovou lžičkou malé hromádky. Při pečení se roztečou na kulatý tvar.
8.
Pečeme 10 min. při teplotě 160 °C.
11.
Necháme den odležet a můžeme podávat :)
Dobrou chuť!