Linecké arašídové tolary

Arašídová lepená kolečka, ozdobená čokoládou a vánočním zdobením. Výborná sladká pochoutka.
recept,fotorecept,vaječný bílek,arašídy pražené nesolené,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 80 468 | gramů kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cukr moučkový | 110 427 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - vločky | 0 ?? | kcal | |
džem rybízový | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 140 486 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
piškoty | 20 80 | gramů kcal | |
soda bikarbona | 1 ?? | špetka kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mouka hladká 140 gramů • máslo 80 gramů • cukr moučkový 30 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • citronová šťáva 1 polévková lžíce • soda bikarbona 1 špetka
Do mísy dáme uvedené suroviny. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do ledničky.


3.
Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

4.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.


6.
cukr moučkový 80 gramů • arašídy pražené nesolené 80 gramů • piškoty 20 gramů
Do bílkového sněhu vmícháme cukr, najemno nasekané arašídy (nejlépe se nasekají v kuchyňském sekáčku) a podrcené piškoty.

7.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe čajovou lžičkou malé hromádky. Při pečení se roztečou na kulatý tvar.

8.
Pečeme 10 min. při teplotě 160 °C.



11.
Necháme den odležet a můžeme podávat :)

Dobrou chuť!