svetvemne.cz

Hrníčková bublanina s hroznovým vínem

     

Šťavnatý koláč, jehož úspěch tkví nejen v chuti, ale i v mimořádně lehké přípravě. Při vaření jsme použili hrneček o objemu 200 ml a plech o rozměrech 22 x 32 cm.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

hrozny bílé bez semen 250 g

Zapneme troubu a necháme ji nahřát na 180 °C. Bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny.

2. 

vejce slepičí 2 ks  cukr krystalový ¾ hrnku  olej slunečnicový ½ hrnku  mléko 1 hrnek

Vyšleháme vajíčka s cukrem. Přimícháme olej a mléko.

3. 

mouka polohrubá 2 hrnky  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vymícháme hladké těsto.

4. 

Těsto vylijeme do plechu vymazaného máslem a vysypaného moukou. Rovnoměrně rozhodíme hroznové víno.

5. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

6. 

cukr práškový

Odkrojíme okraje, pocukrujeme, nakrájíme...

7. 

...a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit