Hrníčková bublanina s hroznovým vínem

Šťavnatý koláč, jehož úspěch tkví nejen v chuti, ale i v mimořádně lehké přípravě. Při vaření jsme použili hrneček o objemu 200 ml a plech o rozměrech 22 x 32 cm.
recept,fotorecept,hrozny bílé bez semen,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ¾ 715 | hrnku kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
hrozny bílé bez semen | 250 ?? | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ ?? | balení kcal | |
mléko | 1 114 | hrnek kcal | |
mouka polohrubá | 2 890 | hrnky kcal | |
olej slunečnicový | ½ 1066 | hrnku kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
hrozny bílé bez semen 250 gramů
Zapneme troubu a necháme ji nahřát na 180 °C. Bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny.

2.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový ¾ hrnku • olej slunečnicový ½ hrnku • mléko 1 hrnek
Vyšleháme vajíčka s cukrem. Přimícháme olej a mléko.

3.
mouka polohrubá 2 hrnky • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vymícháme hladké těsto.

4.
Těsto vylijeme do plechu vymazaného máslem a vysypaného moukou. Rovnoměrně rozhodíme hroznové víno.

5.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.


7.
...a podáváme.

Dobrou chuť!