svetvemne.cz

Caesar salát

     

"Caesar salad" vytvořil v roce 1924 italský šéfkuchař Caesar Cardini ve své restauraci v Tichuane, Mexiko. Sestavovali ho v rámci show přímo na stole před klientem. V té době se podával ještě bez ančoviček.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Ančovičky30gramů
Citronová šťáva3polévkové lžíce
Hořčice dijonská1čajová lžička
Kapary2čajové lžičky
Kuřecí prsa300gramů
Olej olivový1.5decilitru
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rohlík bílý2kusy
Salát římský200gramů
Sýr parmezán1polévková lžíce
Sýr parmezán10gramů
Sůlg
Vejce slepičí3kusy
Worcester1čajová lžička
Česnek1s

1. Krutony

rohlík bílý 2 ks

Pečivo si nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, promícháme a necháme zapéct asi 15 minut dozlatova.

Krutony

2. Dresink

vejce slepičí 1 ks

Vejce opatrně vložíme do vařící vody pomalu, aby neprasklo a nevyteklo. Vaříme 45 sekund a vyjmeme.

3. 

worcester 1 ČL  citronová šťáva 3 PL  česnek 1 s  sůl  pepř černý mletý ½ ČL  ančovičky 30 g  kapary 1 ČL  hořčice dijonská 1 ČL

Do mixéru si dáme mírně předvařené vejce, worchestrovou omáčku, šťávu z jednoho citronu, stroužek česneku, sůl, pepř, ančovičky, kapary a lžičku hořčice.

4. 

sýr Parmezán 1 PL  olej olivový 1.5 dl

Přidáme nastrouhaný parmezán a postupně přiléváme olej za stálého mixování.

5. Maso

kuřecí prsa 300 g

Kuřecí prsa si ugrilujeme po 3 minutách z obou stran.

Maso

6. Servírování

kapary 1 ČL  vejce slepičí 2 ks  sýr Parmezán 10 g  salát římský 200 g

Natrháme si salátové listy a promícháme s dresinkem. Na salát nasypeme krutony, kuřecí maso, vajíčko a kapary. Posypeme hoblinkami z parmezánu.

Servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit