Pórková polévka se sýrem

Hustá polévka s chutným pórkem, sýrem a křupavými máslovými krutony.
recept,fotorecept,pórek,chléb,sýr Ementál,Zeleninové polévky,
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 138 | gramů kcal | |
chléb | 0 ?? | kcal | |
cibule | 50 22 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
pórek | 150 69 | gramů kcal | |
sýr Ementál | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 1500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 50 gramů • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a osmažíme na oleji.


3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 1500 mililitrů
Potom ho nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, chvíli orestujeme a zalijeme vařící vodou (zeleninovým vývarem). Vaříme 7 minut.


5.
Brambory přidáme k pórku a 8 minut vaříme vše spolu.


7.
Z chleba odskrojíme kůrku a chléb nakrájíme na kostičky. Vysypeme je na pánev s máslem a opečeme.


Dobrou chuť!