Pórková polévka se sýrem
Hustá polévka s chutným pórkem, sýrem a křupavými máslovými krutony.
recept,fotorecept,pórek,chléb,sýr Ementál,Zeleninové polévky,
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 | gramů | |
chléb | - | ||
cibule | 50 | gramů | |
máslo | - | ||
olej olivový | 20 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
pórek | 150 | gramů | |
sýr Ementál | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 1500 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 50 gramů • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a osmažíme na oleji.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 1500 mililitrů
Potom ho nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, chvíli orestujeme a zalijeme vařící vodou (zeleninovým vývarem). Vaříme 7 minut.
5.
Brambory přidáme k pórku a 8 minut vaříme vše spolu.
7.
Z chleba odskrojíme kůrku a chléb nakrájíme na kostičky. Vysypeme je na pánev s máslem a opečeme.
Dobrou chuť!