Kaštanové medvědí tlapky
Jemné, nadýchané cukroví. Chutná obměna tradičního vánočního cukroví.
recept,fotorecept,kaštanové pyré,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
kakao - prášek | 10 | gramů | |
kaštanové pyré | 250 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 125 | gramů | |
máslo | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
3.
kaštanové pyré 250 gramů • mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Přidáme rozmrazené kaštanové pyré a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme rukou těsto, které je poměrně lepivé. Uložíme ho na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.
5.
Těsto po částech odebíráme z chladničky. Tvoříme z něj přiměřeně velké kuličky (jejich velikost závisí na velikosti formiček). Kuličku vložíme do formičky a vmáčkneme. Těsto musí být maximálně do poloviny formiček - pečením nabydou a vyplní ji celou.
6.
Naplněné formičky ukládáme na plech a 15 minut pečeme při teplotě 180 °C.
7.
Ještě teplé je vyklopíme ...
Dobrou chuť!