Kaštanová plněná srdíčka
Krémové kaštanové cukroví na vánoční stůl.
recept,fotorecept,kaštanové pyré,kaštanové pyré,rum,rum,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 125 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
kaštanové pyré | 250 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
rum | 5 | polévkových lžic | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • cukr moučkový 75 gramů • sůl 1 špetka • vejce slepičí 1 kus • kaštanové pyré 100 gramů • máslo 100 gramů • rum 2 polévkové lžíce
Mouku, cukr, špetku soli, vejce, rozmrazené kaštanové pyré, změklé máslo a rum vložíme do mísy.
2.
Vypracujeme jemné, lepivé těsto. Vytvarujeme do bochníku a vložíme do lednice na hodinu ztuhnout.
3.
máslo 50 gramů • cukr moučkový 50 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
5.
Utřeme krém a vložíme do ledničky.
6.
Lehce ztuhlé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 6-7 mm.
7.
Vykrajujeme srdíčka.
8.
Pomocí nože přendáme srdíčka na plech vyložený pečicím papírem.
9.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
10.
Necháme vychladnout.
11.
Vždy dvě a dvě srdíčka...
12.
... slepujeme krémem.
Dobrou chuť!