svetvemne.cz

Kaštanová plněná srdíčka

     

Krémové kaštanové cukroví na vánoční stůl.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr práškový125gramů
Cukr práškový
Kaštanové pyré250gramů
Mouka hladká200gramů
Máslo150gramů
Rum5polévkových lžic
Sůl1špetka
Vejce slepičí1kus

1. 

mouka hladká 200 g  cukr práškový 75 g  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 ks  kaštanové pyré 100 g  máslo 100 g  rum 2 PL

Mouku, cukr, špetku soli, vejce, rozmrazené kaštanové pyré, změklé máslo a rum vložíme do mísy.

2. 

Vypracujeme jemné, lepivé těsto. Vytvarujeme do bochníku a vložíme do lednice na hodinu ztuhnout.

3. 

máslo 50 g  cukr práškový 50 g

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

4. 

kaštanové pyré 150 g  rum 3 PL

Přidáme rozmrazené kaštanové pyré a rum.

5. 

Utřeme krém a vložíme do ledničky.

6. 

Lehce ztuhlé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 6-7 mm.

7. 

Vykrajujeme srdíčka.

8. 

Pomocí nože přendáme srdíčka na plech vyložený pečicím papírem.

9. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Necháme vychladnout.

11. 

Vždy dvě a dvě srdíčka...

12. 

... slepujeme krémem.

13. 

cukr práškový

Posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit