svetvemne.cz

Kaštanová plněná srdíčka

    

Krémové kaštanové cukroví na vánoční stůl.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový125gramů
cukr práškový-
kaštanové pyré250gramů
mouka hladká200gramů
máslo150gramů
rum5polévkových lžic
sůl1špetka
vejce slepičí1kus

1. 

mouka hladká 200 gramů  cukr práškový 75 gramů  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 kus  kaštanové pyré 100 gramů  máslo 100 gramů  rum 2 polévkové lžíce

Mouku, cukr, špetku soli, vejce, rozmrazené kaštanové pyré, změklé máslo a rum vložíme do mísy.

2. 

Vypracujeme jemné, lepivé těsto. Vytvarujeme do bochníku a vložíme do lednice na hodinu ztuhnout.

3. 

máslo 50 gramů  cukr práškový 50 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

4. 

kaštanové pyré 150 gramů  rum 3 polévkové lžíce

Přidáme rozmrazené kaštanové pyré a rum.

5. 

Utřeme krém a vložíme do ledničky.

6. 

Lehce ztuhlé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 6-7 mm.

7. 

Vykrajujeme srdíčka.

8. 

Pomocí nože přendáme srdíčka na plech vyložený pečicím papírem.

9. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Necháme vychladnout.

11. 

Vždy dvě a dvě srdíčka...

12. 

... slepujeme krémem.

13. 

cukr práškový

Posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit