Linecké kávové dortíčky
Vánoční cukroví z lineckého těsta plněné mocca krémem.
recept,fotorecept,káva černá instantní,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | - | ||
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | - | ||
káva černá instantní | 1.5 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 30 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • cukr moučkový 60 gramů • máslo 125 gramů • vejce slepičí 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, nasekané máslo a vejce.
2.
Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do ledničky.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • cukr krystalový 80 gramů • škrob kukuřičný 30 gramů • káva černá instantní 1.5 čajové lžičky
V mléce rozmícháme cukr, škrob a kávu. Za stálého míchání přivedeme do varu...
4.
... a uvaříme do zhoustnutí. Téměř vychladíme.
5.
máslo 125 gramů
Do hlubší nádoby vložíme máslo, přidáme vlažný pudink a vyšleháme krém. Pokud je krém moc řídký můžeme ho vložit do chladničky, než upečeme kolečka.
6.
Těsto rozválíme asi na 0,5 centimetru a vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm.
7.
Pomocí nože přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 8 minut při teplotě 180 °C.
8.
Vychladlá kolečka potřeme silnější vrstvou krému a vždy dvě spolu slepíme.
9.
bílá čokoláda • cukrářské zdobení - čokoládové
Dortíčky ozdobíme a uložíme do chladu ztuhnout a odležet. Za dva až tři dny jsou připraveny ke konzumaci. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!