Muffiny z podmáslí se švestkovými povidly

Jemné, nadýchané muffiny plněné povidly.
recept,fotorecept,podmáslá kysané,povidla švestková,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr třtinový | 100 396 | gramů kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
mouka špaldová celozrnná | 150 510 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
podmáslá kysané | 280 124 | gramů kcal | |
povidla švestková | 0 ?? | kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka špaldová celozrnná 150 gramů • mouka hladká 100 gramů • cukr třtinový 100 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
Sypké suroviny nasypeme do mísy a promícháme.

2.
podmáslá kysané 280 gramů • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů
Přidáme zakysané podmáslí, vejce a olej. Do hladka umícháme.

3.
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Do každého košíčku vložíme jednu zmrzlinovou naběračku těsta (při vkládání lžící vkládáme těsto do poloviny košíčku).

4.
Do každého košíčku, doprostřed těsta, vložíme jednu čajovou lžičku hustých švestkových povidel.

5.
Košíčky doplníme zbylým těstem.

6.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.


Dobrou chuť!