RECEPTY

Kuřecí na másle s restovanými fazolkami

Kuřecí na másle s restovanými fazolkami

Recept na jemné kuřecí maso s restovanými zelenými fazolkami.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,fazolové lusky zelené mražené,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Kuřecí maso  

 

Ingredience

Ingredience

bujón kuřecí½kusu
fazolové lusky zelené mražené400gramů
koření kari¼čajové lžičky
kuřecí prsa500gramů
mouka hladká-
máslo30gramů
pepř černý celé¼čajové lžičky
pepř černý mletý1špetka
sůl-
sůl zeleninová¼čajové lžičky
voda0
česnek sušený¼čajové lžičky

 

Recept

1. 

kuřecí prsa 500 gramů

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a upravíme na řízky.

2. 

pepř černý celé ¼ čajové lžičky  sůl  koření kari ¼ čajové lžičky

Osolíme a opepříme.

3. 

máslo 20 gramů

Na pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo a zprudka z obou stran orestujeme.

4. 

voda  bujón kuřecí ½ kusu

Podlijeme vodou, přidáme bujón, promícháme a dusíme asi 30 minut.

5. 

mouka hladká  voda  máslo 10 gramů

Ve studené vodě rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce s masem. Necháme vařit 5 minut, šťávu dochutíme kouskem másla, promícháme a odstavíme.

6. 

fazolové lusky zelené mražené 400 gramů

Mrazené nebo čerstvé zelené fazolové lusky povaříme ve slané vodě asi 5 minut do poloměkka.

7. 

česnek sušený ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý 1 špetka  sůl zeleninová ¼ čajové lžičky

Fazolky necháme vychladnout. Na pánev dáme trochu oleje, přidáme fazolky, česnek, pepř a zeleninovou sůl (podravka, vegeta), orestujeme asi 2 - 3 minuty.

8. 

Kuřecí maso a fazolky podáváme s bramborami nebo rýží.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie