Celozrnné velikonoční sušenky

Sladké křupavé sušenky z ovesných vloček a žitné mouky. Skvělé a zdravé, jarní mlsání pro všechny.
recept,fotorecept,vločky ovesné,mouka žitná celozrnná hladká,mouka žitná celozrnná hladká,Suché pečivo,Velikonoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 80 317 | gramů kcal | |
mouka žitná celozrnná hladká | 200 600 | gramů kcal | |
mouka žitná celozrnná hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 160 1175 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 1 17 | kus kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
vločky ovesné | 100 366 | gramů kcal |
Recept

2.
mouka žitná celozrnná hladká 200 gramů • cukr třtinový 80 gramů • máslo 160 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Přidáme mouku, najemno rozemletý třtinový cukr, změklé máslo a vaječný žloutek.

3.
Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme v chladu půl hodinky odpočívat.

4.
Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm. Těsto se snadno drolí, hlavně na okrajích, proto sušenky vykrajujeme uprostřed těsta.

5.
Pomocí širšího nože je přendáme na plech vyložený pečicím papírem.


7.
A podle chuti ozdobíme (sekanými ořechy apod.) Sušenky v uvedeném receptu jsou zdobené mandlovým krokantem.

8.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

9.
Sušenky necháme na plechu zcela vychladnout, až poté je sundáme.

Dobrou chuť!