Celozrnné velikonoční sušenky
Sladké křupavé sušenky z ovesných vloček a žitné mouky. Skvělé a zdravé, jarní mlsání pro všechny.
recept,fotorecept,vločky ovesné,mouka žitná celozrnná hladká,mouka žitná celozrnná hladká,Suché pečivo,Velikonoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 80 | gramů | |
mouka žitná celozrnná hladká | 200 | gramů | |
mouka žitná celozrnná hladká | - | ||
máslo | 160 | gramů | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vločky ovesné | 100 | gramů |
Recept
2.
mouka žitná celozrnná hladká 200 gramů • cukr třtinový 80 gramů • máslo 160 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Přidáme mouku, najemno rozemletý třtinový cukr, změklé máslo a vaječný žloutek.
3.
Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme v chladu půl hodinky odpočívat.
4.
Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm. Těsto se snadno drolí, hlavně na okrajích, proto sušenky vykrajujeme uprostřed těsta.
5.
Pomocí širšího nože je přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
7.
A podle chuti ozdobíme (sekanými ořechy apod.) Sušenky v uvedeném receptu jsou zdobené mandlovým krokantem.
8.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
9.
Sušenky necháme na plechu zcela vychladnout, až poté je sundáme.
Dobrou chuť!