RECEPTY

Celozrnné velikonoční sušenky

Celozrnné velikonoční sušenky

Sladké křupavé sušenky z ovesných vloček a žitné mouky. Skvělé a zdravé, jarní mlsání pro všechny.

recept,fotorecept,vločky ovesné,mouka žitná celozrnná hladká,mouka žitná celozrnná hladká,Suché pečivo,Velikonoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

60

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový80gramů
mouka žitná celozrnná hladká200gramů
mouka žitná celozrnná hladká-
máslo160gramů
vaječný bílek1kus
vaječný žloutek1kus
vločky ovesné100gramů

 

Recept

1. 

vločky ovesné 100 gramů

Ovesné vločky nahrubo umeleme a nasypeme do mísy.

2. 

mouka žitná celozrnná hladká 200 gramů  cukr třtinový 80 gramů  máslo 160 gramů  vaječný žloutek 1 kus

Přidáme mouku, najemno rozemletý třtinový cukr, změklé máslo a vaječný žloutek.

3. 

Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme v chladu půl hodinky odpočívat.

4. 

mouka žitná celozrnná hladká

Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm. Těsto se snadno drolí, hlavně na okrajích, proto sušenky vykrajujeme uprostřed těsta.

5. 

Pomocí širšího nože je přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

6. 

vaječný bílek 1 kus

Potřeme rozšlehaným bílkem.

7. 

A podle chuti ozdobíme (sekanými ořechy apod.) Sušenky v uvedeném receptu jsou zdobené mandlovým krokantem.

8. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

9. 

Sušenky necháme na plechu zcela vychladnout, až poté je sundáme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie