RECEPTY

Vepřový řízek v bramborovém těstě

Vepřový řízek v bramborovém těstě

Oběd hodný neděle. :) Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

recept,fotorecept,brambory,maso vepřové - řízky,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory4kusy
majoránka2čajové lžičky
maso vepřové - řízky4kusy
mléko1decilitr
mouka hladká4polévkové lžíce
olej fritovací-
strouhanka-
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí-
česnek3stroužky

 

Recept

1. Příprava bramborové směsi

brambory 4 kusy  sůl 2 čajové lžičky  mléko 1 decilitr  vejce slepičí  majoránka 2 čajové lžičky  česnek 3 stroužky  mouka hladká 4 polévkové lžíce  strouhanka

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mléko, vejce, majoránku, mouku a prolisovaný česnek. Pokud je těsto řídké přidáme jednu až dvě lžíce strouhanky. Těsto musí být hustší.

2. Vepřové řízky

maso vepřové - řízky 4 kusy  olej fritovací

Maso nakrájené na řízky na tenko vyklepeme, omyjeme a osušíme. Jemně každý řízek posolíme. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme vrstvu bramborové směsi, položíme na ni vepřový řízek a zakryjeme ho vrstvou bramborové směsi. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu smažíme 20 minut, odkryjeme, řízky obrátíme a z druhé strany 10 - 15 minut dosmažíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie