Jemné smetanové palačinky

Recept na velmi chutné palačinky, které se rozplývají na jazyku.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Palačinky
Palačinky
Kategorie
Palačinky ›Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 1 37 | polévková lžíce kcal | |
džem ovocný | 60 146 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
olej řepkový | 30 270 | mililitrů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 200 mililitrů • mouka hladká 200 gramů
Metličkou vmícháme smetanu a mléko. Postupně přimícháváme mouku a vytvoříme hladké tekuté těsto. Palačinky jsou lepší pokud těsto necháme odležet alespoň hodinu. Chcete-li palačinky dělat ke snídani, připravte si těsto ještě večer.

3.
olej řepkový 30 mililitrů
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.

4. Servírování palačinek
džem ovocný 60 gramů
Nejrychlejší je palačinky potřít džemem a srolovat. Malé děti to tak mají nejraději.

Dobrou chuť!