Hruškové muffiny
Šťavnaté muffiny plné chutných hrušek.
recept,fotorecept,mléko acidofilní 3,6%,hruška,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
hruška | 400 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko acidofilní 3,6% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 270 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
vejce slepičí 1 kus • cukr krystalový 100 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů • mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.
2.
mouka hladká 270 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • soda bikarbona ½ čajové lžičky • skořice mletá 2 čajové lžičky
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.
4.
Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.
5.
Přidáme nakrájené hrušky a promícháme.
6.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků.
7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!