RECEPTY

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Šťavnaté muffiny plné chutných hrušek.

recept,fotorecept,mléko acidofilní 3,6%,hruška,Muffiny

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Muffiny  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
hruška400gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko acidofilní 3,6%250mililitrů
mouka hladká270gramů
olej slunečnicový80mililitrů
skořice mletá2čajové lžičky
soda bikarbona½čajové lžičky
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

vejce slepičí 1 kus  cukr krystalový 100 gramů  olej slunečnicový 80 mililitrů  mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů

Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.

2. 

mouka hladká 270 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  soda bikarbona ½ čajové lžičky  skořice mletá 2 čajové lžičky

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.

3. 

hruška 400 gramů

Hrušky očistíme a nadrobno nakrájíme.

4. 

Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.

5. 

Přidáme nakrájené hrušky a promícháme.

6. 

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků.

7. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit