Hruškové muffiny

Šťavnaté muffiny plné chutných hrušek.
recept,fotorecept,mléko acidofilní 3,6%,hruška,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
hruška | 400 264 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko acidofilní 3,6% | 250 ?? | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 270 937 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
skořice mletá | 2 17 | čajové lžičky kcal | |
soda bikarbona | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 1 kus • cukr krystalový 100 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů • mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.

2.
mouka hladká 270 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • soda bikarbona ½ čajové lžičky • skořice mletá 2 čajové lžičky
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.


4.
Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.

5.
Přidáme nakrájené hrušky a promícháme.

6.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků.

7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!