RECEPTY

Králičí játra s jablky

Králičí játra s jablky

Skvělý oběd či večeře z králičích jater. Podáváme s rýží a s chutnou sladkou přílohou z jablek, plněných brusinkovým džemem.

recept,fotorecept,králičí játra,Zaječí a králičí maso

Zaječí a králičí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Rýže na másle recept-
cibule200gramů
cukr třtinový-
džem brusinkový-
jablka2kusy
králičí játra500gramů
mouka hladká60gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
voda500mililitrů

 

Recept

1. 

jablka 2 kusy

Jablka oloupeme a vyjmeme jádřince.

2. 

cukr třtinový

Jablka nakrájíme na silnější plátky, namáčíme z jedné strany v cukru...

3. 

... a poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

4. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

5. 

králičí játra 500 gramů

Játra opláchneme a podle potřeby odblaníme.

6. 

mouka hladká 60 gramů  pepř černý mletý 1 čajová lžička

V mouce rozmícháme pepř.

7. 

Játra v mouce obalíme.

8. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

9. 

Na cibuli z obou stran...

10. 

...opečeme játra.

11. 

voda 300 mililitrů

Zalijeme vodou, a po přivedení k varu 10 minut dusíme pod pokličkou.

12. 

Játra vyjmeme ze šťávy.

13. 

voda 200 mililitrů

Šťávu rozmixujeme, přidáme vodu a osolíme.

14. 

Játra vrátíme do pánve a zalijeme omáčkou. Převaříme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie