svetvemne.cz

Zapékané bramborové palačinky se sýrem

     

Zůstalo vám bramborové pyré či kaše? Nevíte co s ní? Upečte si tyto vynikající slané palačinky.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Mléko500mililitrů
Mouka hladká300gramů
Olej slunečnicový1čajová lžička
Olej slunečnicový
Smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
Sýr ementál200gramů
Sýr feta100gramů
Sůl½čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Lehké bramborové pyré 1kilogram

1. 

mléko 500 ml  vejce slepičí 2 ks  Lehké bramborové pyré recept 1 kg  sůl ½ ČL

Do hluboké mísy nalijeme mléko, přidáme vajíčka a bramborovou kaši (místo bramborové kaše můžeme přidat i ve slupce uvařené, oloupané a prolisované brambory ve váze cca 500 gramů). Přidáme sůl a dobře vše rozmícháme.

2. 

mouka hladká 300 g

Do těsta vmícháme mouku. Pokud je příliš řídké mouku ještě přidáme, pokud je husté přilijeme trochu mléka. Těsto musí mít lehce hustou konzistenci - nesmí se snadno lít.

3. 

olej slunečnicový 1 ČL

Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje a do středu pánve nalijeme velkou naběračku těsta.

4. 

Jelikož těsto se snadno nelije rozetřeme do naběračkou, krouživými pohyby, na celou pánev.

5. 

olej slunečnicový

Palačinku upečeme z jedné strany na středním plameni, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Pokud má těsto správnou konzistenci palačinka se snadno obrací a netrhá se. Každou další palačinku klademe do relativně suché pánve. Po jejím rozetření kápneme na okraj trochu oleje a pootočením pánve ho rozlijeme po celém obvodu.

6. 

sýr Ementál 200 g

Upečené palačinky (10 ks) jemně posypeme strouhaným sýrem.

7. 

Poskládáme je na trojúhelníky a téměř "vestoje" je klademe do zapékací mísy.

8. 

sýr Feta 100 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 g

Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou.

9. 

Zalijeme palačinky a posypeme je na povrchu zbylým sýrem, kterým jsme je plnili.

10. 

Zapékáme v rozehřáté troubě na 200 °C 15-20 minut.

11. 

Necháme chvíli vychladnout - sýr ztuhne a nakrájíme na porce. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit