svetvemne.cz

Smažené květy černého bezu

    

Dobrůtka z přírody. Podáváme posypané skořicovým cukrem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

květ bezu 16 ks

Bezové květy nasbírané za slunečného dne namočíme na chvíli do studené vody. Z vody je vyndáme a položíme dolů hlavičkami na sítko a necháme je okapat.

2. 

Přendáme květy na tác na necháme oschnout.

3. 

mléko 300 mililitrů  mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  cukr vanilkový 20 gramů

Z mléka, mouky, vajec a vanilkového cukru utřeme tekuté těstíčko.

4. 

Květ chytíme za stopku a jemně ho namočíme v těstíčku.

5. 

olej slunečnicový

Rychle smažíme v horkém oleji. Při vkládání květu do oleje ho jemně zatlačíme, aby se celý otevřel.

6. 

Usmažené květy klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej. Květy konzumujeme až po úplném vychladnutí v přiměřeném množství, pro někoho mohou být těžší na žaludek.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit