Smažené květy černého bezu

Dobrůtka z přírody. Podáváme posypané skořicovým cukrem.
recept,fotorecept,květ bezu,Nezařazené sladké recepty
Nezařazené sladké recepty
Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
květ bezu | 16 ?? | kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
květ bezu 16 ks
Bezové květy nasbírané za slunečného dne namočíme na chvíli do studené vody. Z vody je vyndáme a položíme dolů hlavičkami na sítko a necháme je okapat.

2.
Přendáme květy na tác na necháme oschnout.

3.
mléko 300 mililitrů • mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • cukr vanilkový 20 gramů
Z mléka, mouky, vajec a vanilkového cukru utřeme tekuté těstíčko.

4.
Květ chytíme za stopku a jemně ho namočíme v těstíčku.

5.
Rychle smažíme v horkém oleji. Při vkládání květu do oleje ho jemně zatlačíme, aby se celý otevřel.

6.
Usmažené květy klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej. Květy konzumujeme až po úplném vychladnutí v přiměřeném množství, pro někoho mohou být těžší na žaludek.

Dobrou chuť!