svetvemne.cz

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

 

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 35 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. 

čočka červená 125 g

Čočku nasypeme do hrnce a propláchneme vodou.

2. 

voda 200 ml  cibule červená 50 g  česnek 1 stroužek  zázvor mletý ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL  bobkový list 1 ks  koření kurkuma  ¼ ČL  pepř chilli ½ ČL  sůl himálajská růžová ¾ ČL

Zalijeme vodou, přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a očištěný, nastrouhaný, stroužek česneku. Přisypeme koření a sůl. Uvedeme do varu a 10 minut vaříme. Čočka poměrně rychle změkne. Uvařenou necháme 15 minut zakrytou v hrnci odstát.

3. 

citronová šťáva 1 ČL  mléko kokosové 50 ml  koriandr

Přilijeme citronovou šťávu, kokosové mléko a nasekaný koriandr.

4. 

Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit