Telecí guláš
Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.
recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,mrkev,celer řapíkatý,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Telecí maso
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bujón hovězí | 10 | gramů | |
celer řapíkatý | 180 | gramů | |
cibule | 180 | gramů | |
majoránka | - | ||
mrkev | 180 | gramů | |
olej olivový | 6 | polévkových lžic | |
pepř černý mletý | - | ||
rajský protlak | 100 | mililitrů | |
rozmarýn sušený | - | ||
sůl | - | ||
telecí lýtko - móčing | 1 | kilogram | |
voda | - | ||
víno červené suché | 3 | decilitry | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
olej olivový 4 polévkové lžíce
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme do zlatova za občasného míchání.
3.
majoránka • rozmarýn sušený • česnek 1 stroužek
Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme nadrobno spolu s jedním stroužkem česneku. Přidáme k masu a promícháme.
4.
víno červené suché 3 decilitry • voda • bujón hovězí 10 gramů
Maso podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Průběžně podléváme vývarem a vaříme přikryté na středním ohni.
5.
cibule 180 gramů • mrkev 180 gramů • celer řapíkatý 180 gramů
Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno.
7.
Smažíme na mírném ohni asi 15 minut.
8.
sůl • pepř černý mletý • rajský protlak 100 mililitrů
Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud není maso měkké. 5 minut před koncem přimícháme rajský protlak.
Dobrou chuť!