RECEPTY

Telecí guláš

Telecí guláš

Jemný gulášek z telecí kližky mírně sladké chuti. Základem je maso i zeleninu opéct a pak spolu vařit doměkka.

recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,mrkev,celer řapíkatý,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Telecí maso

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bujón hovězí10gramů
celer řapíkatý180gramů
cibule180gramů
majoránka-
mrkev180gramů
olej olivový6polévkových lžic
pepř černý mletý-
rajský protlak100mililitrů
rozmarýn sušený-
sůl-
telecí lýtko - móčing1kilogram
voda-
víno červené suché3decilitry
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

telecí lýtko - móčing 1 kilogram

Kližku zbavíme tvrdých šlach a nakrájíme na větší kostky.

2. 

olej olivový 4 polévkové lžíce

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme do zlatova za občasného míchání.

3. 

majoránka  rozmarýn sušený  česnek 1 stroužek

Větvičku majoránky a rozmarýnu nakrájíme nadrobno spolu s jedním stroužkem česneku. Přidáme k masu a promícháme.

4. 

víno červené suché 3 decilitry  voda  bujón hovězí 10 gramů

Maso podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Průběžně podléváme vývarem a vaříme přikryté na středním ohni.

5. 

cibule 180 gramů  mrkev 180 gramů  celer řapíkatý 180 gramů

Cibuli, mrkev a celer si nakrájíme nadrobno.

6. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Nakrájenou zeleninu dáme smažit na rozpálený olej.

7. 

Smažíme na mírném ohni asi 15 minut.

8. 

sůl  pepř černý mletý  rajský protlak 100 mililitrů

Měkkou zeleninu přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud není maso měkké. 5 minut před koncem přimícháme rajský protlak.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit