Hlívová polévka se strouháním
Hustá hlívová polévka se zeleninou a výborným domácím strouháním - zavářkou.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,mrkev,cibule,Houbové polévky,Sezónní recepty
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
cibulka jarní | 2 | kusy | |
hlíva ústřičná | 350 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
krupice | 125 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 50 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová Natur | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | litry |
Recept
2.
mrkev 150 gramů • petržel 50 gramů • cibule 100 gramů
... a pokrájíme ji na nudličky. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme.
5.
sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Přisypeme hlívu, přidáme sůl, kmín a pepř. Promícháme a přilijeme horkou vodu. Vaříme 20 minut, do změknutí zeleniny.
6.
krupice 125 gramů • vejce slepičí 1 kus
Smícháme mouku (množství upravíme podle velikosti vajíčka) a vejce.
7.
Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočívat a opět prohněteme.
8.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.
9.
Strouhání - zavářku rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.
11.
sůl zeleninová Natur • petrželová nať
Přisypeme polovinu z připraveného strouhání, pár minut povaříme. Polévku podle chuti dosolíme zeleninovou solí a nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později použít do jiné polévky.
Dobrou chuť!