RECEPTY

Hlívová polévka se strouháním

Hlívová polévka se strouháním

Hustá hlívová polévka se zeleninou a výborným domácím strouháním - zavářkou.

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,mrkev,cibule,Houbové polévky,Sezónní recepty

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
cibulka jarní2kusy
hlíva ústřičná350gramů
kmín mletá½čajové lžičky
krupice125gramů
mrkev150gramů
máslo20gramů
olej slunečnicový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel50gramů
petrželová nať-
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová Natur-
vejce slepičí1kus
voda2litry

 

Recept

1. 

hlíva ústřičná 350 gramů

Hlívu opláchneme...

2. 

mrkev 150 gramů  petržel 50 gramů  cibule 100 gramů

... a pokrájíme ji na nudličky. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme.

3. 

olej slunečnicový 30 mililitrů

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli.

4. 

máslo 20 gramů

Přidáme zeleninu a kousek másla. Zeleninu na másle osmahneme.

5. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  voda 2 litry

Přisypeme hlívu, přidáme sůl, kmín a pepř. Promícháme a přilijeme horkou vodu. Vaříme 20 minut, do změknutí zeleniny.

6. 

krupice 125 gramů  vejce slepičí 1 kus

Smícháme mouku (množství upravíme podle velikosti vajíčka) a vejce.

7. 

Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočívat a opět prohněteme.

8. 

Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.

9. 

Strouhání - zavářku rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.

10. 

cibulka jarní 2 kusy

Z jarní cibulky nakrájíme nať. Přidáme ji do uvařené polévky.

11. 

sůl zeleninová Natur  petrželová nať

Přisypeme polovinu z připraveného strouhání, pár minut povaříme. Polévku podle chuti dosolíme zeleninovou solí a nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později použít do jiné polévky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit