RECEPTY

Hovězí plec s batátovým pyré

Hovězí plec s batátovým pyré

Recept na přípravu najemno dušené hovězí plece na redukci z červeného vína. Toto chutně připravené maso je podáváno s pyré ze sladkých brambor a kořenové zeleniny se smetanou a bylinkami.

recept,fotorecept,hovězí plec,brambory sladké ,víno červené suché,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Hovězí maso,Bezlepkové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory sladké 600gramů
cibule140gramů
hovězí plec1kilogram
mrkev250gramů
olej řepkový4polévkové lžíce
petržel150gramů
rajský protlak400mililitrů
rozmarýn sušený½čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
tymián½čajové lžičky
víno červené suché250mililitrů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

hovězí plec 1 kilogram

Maso si nakrájíme na 1 centimetr tlusté řízky. Krájíme kolmo na vlákna.

2. 

Jednotlivé řízky zlehka naklepeme.

3. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce  víno červené suché 250 mililitrů

Řízky zatáhneme z obou stran na troše oleje v rozpálené pánvi. Podlijeme vínem, které necháme odpařit.

4. 

brambory sladké  600 gramů

Brambory nakrájíme na silnější kolečka.

5. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce

Kolečka brambor vložíme na dno vymazaného pekáče.

6. 

Mezitím se nám vyvařila většina vína z pánve.

7. 

cibule 140 gramů  mrkev 250 gramů  petržel 150 gramů  česnek 1 stroužek  sůl ½ čajové lžičky

Zeleninu nakrájíme na tenčí kolečka a rozložíme na maso v pánvi. Spolu podusíme přikryté 10 minut.

8. 

Řízky z pánve poklademe v jedné vrstvě na připravené brambory a na vrchu vytvoříme vrstvu ze zeleniny.

9. 

rajský protlak 400 mililitrů  rozmarýn sušený ½ čajové lžičky  tymián ½ čajové lžičky

Dusíme přikryté 20 minut v troubě při teplotě 180 °C. Vyjmeme, odkryjeme a přidáme rajčatový protlak a bylinky, které vmícháme jemně do horní zeleninové vrstvy.

10. 

Pečeme přikryté 20 min. při teplote 180°C.

11. 

Po upečení vyndáme maso.

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Zeleninu, včetně brambor s výpekem, přelijeme do hrnce a přilijeme smetanu.

13. 

Ponorným mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Podle potřeby dochutíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit