Pangasius se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Pangasia politého omáčkou podáváme s vařenými brambory a opečenou cuketou. Pangasia a brambory nejsnadněji připravíme v parním hrnci.
recept,fotorecept,pangasius mražený,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Ryby,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
cuketa | 200 | gramů | |
hořčice kremžská | 2 | polévkové lžíce | |
koření nové | - | ||
mléko | 100 | litrů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
pangasius mražený | 1400 | gramů | |
paprika červená mletá | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
škrob kukuřičný | 2 | čajové lžičky |
Recept
1. říprava ryby
pangasius mražený 1400 gramů • citronová šťáva • sůl 2 čajové lžičky • koření nové • paprika červená mletá
Pangasia necháme rozmrazit, omyjeme ho a osušíme papírovou utěrkou. Ryby rozložíme na pracovní desce, pokapeme je citronovou šťávou, posypeme solí, pepřem a mletou červenou paprikou.
2. Brambory
brambory 800 gramů
Brambory očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. Vložíme je do spodní nádoby parního hrnce. (Můžeme je také uvařit ve slané vodě).
3.
Pangasia vložíme do vrchních nádob parního hrnce, čas paření nastavíme na 40 minut a rybu s bramborami paříme. (Pangasia můžeme připravit i dušením pod pokličkou v pánvi, podle potřeby jej podlijeme vodou).
4. Cuketa
cuketa 200 gramů • máslo 50 gramů • sůl
Cuketu očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme cuketu a opékáme ji do mírného zhnědnutí. Opečenou jemně posolíme a vyjmeme ji z pánve na sítko, necháme okapat a máslo vrátíme zpět do pánve.
5. Omáčka
olej olivový 3 polévkové lžíce • cibule 120 gramů
K máslu přidáme olej, přisypeme očištěnou najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dohněda.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko 100 litrů • škrob kukuřičný 2 čajové lžičky • hořčice kremžská 2 polévkové lžíce
Do smetany přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob. Tekutinu přilijeme k cibuli a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme hořčici a převaříme.
Dobrou chuť!