RECEPTY

Pangasius se smetanovo-hořčicovou omáčkou

Pangasius se smetanovo-hořčicovou omáčkou

Pangasia politého omáčkou podáváme s vařenými brambory a opečenou cuketou. Pangasia a brambory nejsnadněji připravíme v parním hrnci.

recept,fotorecept,pangasius mražený,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Ryby,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule120gramů
citronová šťáva-
cuketa200gramů
hořčice kremžská2polévkové lžíce
koření nové-
mléko100litrů
máslo50gramů
olej olivový3polévkové lžíce
pangasius mražený1400gramů
paprika červená mletá-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl2čajové lžičky
sůl-
škrob kukuřičný2čajové lžičky

 

Recept

1. říprava ryby

pangasius mražený 1400 gramů  citronová šťáva  sůl 2 čajové lžičky  koření nové  paprika červená mletá

Pangasia necháme rozmrazit, omyjeme ho a osušíme papírovou utěrkou. Ryby rozložíme na pracovní desce, pokapeme je citronovou šťávou, posypeme solí, pepřem a mletou červenou paprikou.

2. Brambory

brambory 800 gramů

Brambory očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. Vložíme je do spodní nádoby parního hrnce. (Můžeme je také uvařit ve slané vodě).

3. 

Pangasia vložíme do vrchních nádob parního hrnce, čas paření nastavíme na 40 minut a rybu s bramborami paříme. (Pangasia můžeme připravit i dušením pod pokličkou v pánvi, podle potřeby jej podlijeme vodou).

4. Cuketa

cuketa 200 gramů  máslo 50 gramů  sůl

Cuketu očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme cuketu a opékáme ji do mírného zhnědnutí. Opečenou jemně posolíme a vyjmeme ji z pánve na sítko, necháme okapat a máslo vrátíme zpět do pánve.

5. Omáčka

olej olivový 3 polévkové lžíce  cibule 120 gramů

K máslu přidáme olej, přisypeme očištěnou najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dohněda.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mléko 100 litrů  škrob kukuřičný 2 čajové lžičky  hořčice kremžská 2 polévkové lžíce

Do smetany přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob. Tekutinu přilijeme k cibuli a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme hořčici a převaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit