RECEPTY

Masovo-hermelínové kuličky na špejli

Masovo-hermelínové kuličky na špejli

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

recept,fotorecept,sýr Hermelín,vepřové mleté maso,slanina prorostlá,Vepřové maso,Recepty na letní grilování

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule50gramů
cibule-
koření grilovací½čajové lžičky
mléko150mililitrů
paprika barevná-
rohlík bílý2kusy
slanina prorostlá200gramů
strouhanka50gramů
sýr Hermelín250gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
vepřové mleté maso500gramů

 

Recept

1. 

rohlík bílý 2 kusy  mléko 150 mililitrů

Pečivo nakrájíme a zalijeme mlékem.

2. 

sýr Hermelín 250 gramů

Hermelíny nakrájíme na malé kostičky.

3. 

vepřové mleté maso 500 gramů  sůl 1 čajová lžička  koření grilovací ½ čajové lžičky  cibule 50 gramů  vejce slepičí 1 kus  strouhanka 50 gramů

K pečivu přidáme mleté maso, sůl, grilovací koření, nadrobno nakrájenou cibuli a vajíčko. Směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

4. 

slanina prorostlá 200 gramů  cibule  paprika barevná

Slaninu nakrájíme na širší proužky. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme.

5. 

K masu přimícháme nakrájený hermelín a ze směsi tvarujeme kuličky. Ty napichujeme střídavě se slaninou, paprikou a cibulí na špejle.

6. 

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Takto připravené špízy můžeme také grilovat. Neklademe je však přímo na gril, ale použijeme pod ně grilovací tác nebo alobal - sýr se částečně roztéká.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit