Masovo-hermelínové kuličky na špejli
Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,sýr Hermelín,vepřové mleté maso,slanina prorostlá,Vepřové maso,Recepty na letní grilování
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
cibule | - | ||
koření grilovací | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 150 | mililitrů | |
paprika barevná | - | ||
rohlík bílý | 2 | kusy | |
slanina prorostlá | 200 | gramů | |
strouhanka | 50 | gramů | |
sýr Hermelín | 250 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
3.
vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • koření grilovací ½ čajové lžičky • cibule 50 gramů • vejce slepičí 1 kus • strouhanka 50 gramů
K pečivu přidáme mleté maso, sůl, grilovací koření, nadrobno nakrájenou cibuli a vajíčko. Směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
4.
slanina prorostlá 200 gramů • cibule • paprika barevná
Slaninu nakrájíme na širší proužky. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
5.
K masu přimícháme nakrájený hermelín a ze směsi tvarujeme kuličky. Ty napichujeme střídavě se slaninou, paprikou a cibulí na špejle.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Takto připravené špízy můžeme také grilovat. Neklademe je však přímo na gril, ale použijeme pod ně grilovací tác nebo alobal - sýr se částečně roztéká.
Dobrou chuť!