RECEPTY

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

recept,fotorecept,cuketa,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně

Omáčky a prívarky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
citronová šťáva1polévková lžíce
cuketa1kus
cukr krystalový2čajové lžičky
kopr-
mléko200mililitrů
mouka hladká3polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl-
sůl zeleninová1čajová lžička
vejce slepičí-
voda300mililitrů

 

Recept

1. 

cuketa 1 kus  cibule 1 kus

Jednu větší cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Nakrájíme si cibuli nadrobno.

2. 

Cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a trochu posolíme.

3. 

Na oleji zpěníme cibulku.

4. 

voda 300 mililitrů

Přidáme cuketu, promícháme a po 3 minutách přilijeme vodu a dusíme přikryté asi 10 minut.

5. 

cukr krystalový 2 čajové lžičky  sůl  kopr  sůl zeleninová 1 čajová lžička

Přidáme cukr, sůl, vegetu a kopr.

6. 

mouka hladká 3 polévkové lžíce  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mléko 200 mililitrů

V misce dohladka rozmícháme mouku se smetanou a mlékem a za stálého míchání přilijeme k podušené cuketě. Necháme 3 minuty přejít varem a odstavíme.

7. 

vejce slepičí

Do prívarku můžeme přimíchat nerozešlehané vejce a uvařit je do ztracena 3-4 minuty nebo ho můžeme podávat s vajíčky uvařenými natvrdo.

8. 

citronová šťáva 1 polévková lžíce

Nakonec přívarok dochutíme citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit