Batůžky s mletým masem
Chuťovka z Blízkého východu
recept,fotorecept,mouka hladká,cibule,vepřové mleté maso,ořechy piniové,Slané chuťovky,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cukr moučkový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
ořechy piniové | 20 | gramů | |
pepř bílý mletý | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 350 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 350 gramů • droždí čerstvé 21 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 200 mililitrů • cukr moučkový ½ čajové lžičky
Do mouky rozdríme půl kostky droždí, přidáme sůl, cukr a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout.
2. Příprava nádivky
cibule 150 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • vepřové mleté maso 350 gramů • ořechy piniové 20 gramů • sůl • pepř černý mletý • pepř bílý mletý
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, piniové ořříšky, osolíme a ochutíme černým a bílým pepřem. Vše spolu smažíme 8 minut. Nádivku necháme vychladnout.
3. Vykrajujeme a plníme
vaječný žloutek 1 kus
Těsto rozválíme natenko. Vykrajujeme z něj kolečka o průměru 9 cm. Do středu kolečka položíme 2 lžičky nádivky. Okraje kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem.
4. Pečeme
Kolečko uchopíme na čtyřech nebo třech místech, těsto se vytáhne a slepí. Batůžky položíme na plech s pečícím papírem. Každý potřeme zbylým vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 17 minut.
Dobrou chuť!