RECEPTY

Špenátové brambory

Špenátové brambory

Chutná a nutričně hodnotnější bramborová příloha na orientální způsob.

recept,fotorecept,brambory,špenátové listy čerstvé,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bramborové přílohy

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
brambory500gramů
cibule červená100gramů
koření Garam masala1čajová lžička
sůl-
zázvor mletý½
česnek2stroužky
špenátové listy čerstvé500gramů

 

Recept

1. Uvaříme brambory

brambory 500 gramů

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2. 

cibule červená 100 gramů

Cibulku na troše oleje na pánvičce necháme zesklovatět.

3. 

koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  koření Garam masala 1 čajová lžička  zázvor mletý ½ CL  česnek 2 stroužky

Přidáme koření a ještě chvíli ho smažíme s cibulkou. Přidáme rozdrcený česnek.

4. 

špenátové listy čerstvé 500 gramů

Přidáme listy špenátu a zakryjeme pokličkou.

5. 

Pánev odkryjeme, když špenátové listy pustí vodu.

6. 

Po odpaření většiny vody přidáme uvařené brambory. Jemně promícháme...

7. 

sůl

... a dochutíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit