RECEPTY

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Jemné králičí masíčko v krémové zeleninové omáčce servírované s knedlíkem.

recept,fotorecept,králík,smetana kyselá (14-18% tuku),Zaječí a králičí maso

Zaječí a králičí maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list3kusy
cibule100gramů
králík1kilogram
mléko100mililitrů
mouka hladká45gramů
mrkev200gramů
ocet5polévkových lžic
petržel150gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1litr

 

Recept

1. Příprava mořidla

cibule 100 gramů  mrkev 200 gramů  petržel 150 gramů  voda 1 litr  ocet 5 polévkových lžic  sůl 1 čajová lžička  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, pokrájíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, ocet, přidáme sůl a bobkový list. Zeleninu přivedeme do varu, odstavíme z ohně a nálev necháme vychladnout.

2. Příprava králíka

králík 1 kilogram

Králíka omyjeme ...

3. 

... a naporcujeme na menší části.

4. 

Připravené králičí maso vložíme do mořidla a necháme nejméně 12 hodin marinovat v chladničce.

5. Vaření

Králíka v nálevu uvaříme doměkka (60-80 minut). Potom maso a bobkový list z hrnce vyjmeme ...

6. Příprava omáčky

... a zeleninu najemno ponorným mixérem rozmixujeme.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  mléko 100 mililitrů  mouka hladká 45 gramů

Ve smetaně a mléce rozmícháme mouku.

8. 

sůl

Omáčku uvedeme do varu, přilijeme zavářku a za stálého míchání necháme povařit. Podle chuti dosolíme.

9. 

Do horké omáčky vložíme zpět maso, které se v ní prohřeje, můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit