Králík na smetaně
Jemné králičí masíčko v krémové zeleninové omáčce servírované s knedlíkem.
recept,fotorecept,králík,smetana kyselá (14-18% tuku),Zaječí a králičí maso
Zaječí a králičí maso
Kategorie
Zaječí a králičí maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
cibule | 100 | gramů | |
králík | 1 | kilogram | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 45 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
ocet | 5 | polévkových lžic | |
petržel | 150 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 1 | litr |
Recept
1. Příprava mořidla
cibule 100 gramů • mrkev 200 gramů • petržel 150 gramů • voda 1 litr • ocet 5 polévkových lžic • sůl 1 čajová lžička • bobkový list 3 kusy
Zeleninu očistíme, pokrájíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, ocet, přidáme sůl a bobkový list. Zeleninu přivedeme do varu, odstavíme z ohně a nálev necháme vychladnout.
3.
... a naporcujeme na menší části.
4.
Připravené králičí maso vložíme do mořidla a necháme nejméně 12 hodin marinovat v chladničce.
5. Vaření
Králíka v nálevu uvaříme doměkka (60-80 minut). Potom maso a bobkový list z hrnce vyjmeme ...
6. Příprava omáčky
... a zeleninu najemno ponorným mixérem rozmixujeme.
7.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • mléko 100 mililitrů • mouka hladká 45 gramů
Ve smetaně a mléce rozmícháme mouku.
8.
Omáčku uvedeme do varu, přilijeme zavářku a za stálého míchání necháme povařit. Podle chuti dosolíme.
9.
Do horké omáčky vložíme zpět maso, které se v ní prohřeje, můžeme servírovat.
Dobrou chuť!