Pečené zelí
Skvělé pečené zelí je mimořádně vhodnou přílohou k pečenému masu. Je také chutným veganským pokrmem. Rozhodně si na něm pochutnáte!
recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty
Zeleninové přílohy
Kategorie
Zeleninové přílohy Bezlepkové Bezlaktózové Veganské recepty Vegetariánské recepty Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Recept
1.
Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky. Krájíme i s košťálem, který nám bude po upečení držet zelí pohromadě. Košťál nekonzumujeme.
2.
olej olivový • sůl • cukr krystalový • kmín mletá • ocet balzamikový
Zelí poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Zelí pokapeme olejem, osolíme, posypeme trochou cukru a kmínu. Nakonec pokapeme červeným vinným octem. Pečeme při 180 °C 25 minut.
3.
ocet balzamikový • sůl • cukr krystalový
Potom zelí otočíme, pokapeme octem, trochu přisolíme a pocukrujeme z druhé strany.
4.
Vložíme opět do trouby a 25 minut dopékáme.
Dobrou chuť!