Pečené zelí

Skvělé pečené zelí je mimořádně vhodnou přílohou k pečenému masu. Je také chutným veganským pokrmem. Rozhodně si na něm pochutnáte!
recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové přílohy,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Kategorie
Zeleninové přílohy › Bezlaktózové › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
kmín mletá | 0 ?? | kcal | |
ocet balzamikový | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
zelí bílé | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky. Krájíme i s košťálem, který nám bude po upečení držet zelí pohromadě. Košťál nekonzumujeme.

2.
olej olivový • sůl • cukr krystalový • kmín mletá • ocet balzamikový
Zelí poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Zelí pokapeme olejem, osolíme, posypeme trochou cukru a kmínu. Nakonec pokapeme červeným vinným octem. Pečeme při 180 °C 25 minut.

3.
ocet balzamikový • sůl • cukr krystalový
Potom zelí otočíme, pokapeme octem, trochu přisolíme a pocukrujeme z druhé strany.

4.
Vložíme opět do trouby a 25 minut dopékáme.

Dobrou chuť!