Pečené zelí
![Pečené zelí](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002089/img_cs_4x3/pecene-zeli_00180.jpg)
Skvělé pečené zelí je mimořádně vhodnou přílohou k pečenému masu. Je také chutným veganským pokrmem. Rozhodně si na něm pochutnáte!
recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové přílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Sezónní recepty
Zeleninové přílohy
Kategorie
Zeleninové přílohy Bezlaktózové Bezlepkové Veganské recepty Vegetariánské recepty Sezónní recepty Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Recept
1.
Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky. Krájíme i s košťálem, který nám bude po upečení držet zelí pohromadě. Košťál nekonzumujeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002089/small/IMG_0514.jpg)
2.
olej olivový • sůl • cukr krystalový • kmín mletá • ocet balzamikový
Zelí poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Zelí pokapeme olejem, osolíme, posypeme trochou cukru a kmínu. Nakonec pokapeme červeným vinným octem. Pečeme při 180 °C 25 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002089/small/IMG_0520.jpg)
3.
ocet balzamikový • sůl • cukr krystalový
Potom zelí otočíme, pokapeme octem, trochu přisolíme a pocukrujeme z druhé strany.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002089/small/IMG_0522.jpg)
4.
Vložíme opět do trouby a 25 minut dopékáme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002089/small/IMG_0525.jpg)
Dobrou chuť!