Zapékaný květák
Na přípravu jednoduchý, na chuť skvělý a pro zdraví prospěšný recept pro každého.
recept,fotorecept,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
květák | 1 | kus | |
máslo | 15 | gramů | |
olej olivový | 1 | decilitr | |
paprika červená | 1 | kus | |
pažitka | - | ||
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sýr polotvrdý | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
Květák očistíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
2.
brambory 1 kilogram • smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • vejce slepičí 4 kusy • sýr polotvrdý 200 gramů • paprika červená 1 kus • pažitka • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý 1 čajová lžička • olej olivový 1 decilitr
Přidáme nahrubo nastrouhané brambory, zakysanou smetanu, natvrdo uvařená vejce, nakrájenou kostku másla nebo deci oleje, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou červenou papriku, nasekanou čerstvou pažitku, sůl a pepř.
3.
Všechno pořádně promícháme.
4.
Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu při 180 °C.
5.
Podáváme se sterilovanými okurkami. Energetická hodnota jedné porce je 2363 kJ (564 kcal). Dobrou chuť!
Dobrou chuť!