RECEPTY

Zapékaný květák

Zapékaný květák

Na přípravu jednoduchý, na chuť skvělý a pro zdraví prospěšný recept pro každého.

recept,fotorecept,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Bezmasá jídla  

 

Ingredience

Ingredience

brambory1kilogram
květák1kus
máslo15gramů
olej olivový1decilitr
paprika červená1kus
pažitka-
pepř černý mletý1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sýr polotvrdý 200gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

květák 1 kus  máslo 15 gramů

Květák očistíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.

2. 

brambory 1 kilogram  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  vejce slepičí 4 kusy  sýr polotvrdý  200 gramů  paprika červená 1 kus  pažitka  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý 1 čajová lžička  olej olivový 1 decilitr

Přidáme nahrubo nastrouhané brambory, zakysanou smetanu, natvrdo uvařená vejce, nakrájenou kostku másla nebo deci oleje, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou červenou papriku, nasekanou čerstvou pažitku, sůl a pepř.

3. 

Všechno pořádně promícháme.

4. 

Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu při 180 °C.

5. 

Podáváme se sterilovanými okurkami. Energetická hodnota jedné porce je 2363 kJ (564 kcal). Dobrou chuť!

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit