Kardamomové indické sušenky
Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.
recept,fotorecept, kardamon mletý,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Recepty indické kuchyně,Vánoční recepty,Vegetariánské recepty
Suché pečivo
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Suché pečivo Recepty indické kuchyně Vánoční recepty Vegetariánské recepty Asijská kuchyně Vánoční pečivo
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | 1 | čajová lžička | |
mouka cizrnová hladká | 25 | gramů | |
cukr třtinový | 75 | gramů | |
mandle sladké jádra | - | ||
mouka celozrnná | 100 | gramů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
muškátový ořech mletý | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 160 | gramů | |
pšeničná krupice | 25 | gramů | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
mouka hladká 150 gramů • mouka celozrnná 100 gramů • mouka cizrnová hladká 25 gramů • pšeničná krupice 25 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky • cukr třtinový 75 gramů • kardamon mletý 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky • máslo 160 gramů
Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.
2.
Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.
3.
Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.
4.
Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Dobrou chuť!