RECEPTY

Kakaovo-ořechový závin

Kakaovo-ořechový závin

Oblíbený koláč z jogurtového kynutého těsta, zachutná všem, dětem i dospělým.

recept,fotorecept,kakao - prášek,ořechy vlašské mleté,Koláče,Recepty slovenské kuchyně

Koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový70gramů
cukr moučkový-
droždí čerstvé20gramů
jogurt bílý 3,5% tuku150gramů
kakao - prášek25gramů
krém oříškově-kakaový50gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká400gramů
olej slunečnicový40mililitrů
ořechy vlašské mleté100gramů
sůl-
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

mléko 100 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

V teplém mléce rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 400 gramů  cukr krystalový 20 gramů  sůl  vejce slepičí 2 kusy  jogurt bílý 3,5% tuku 150 gramů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vajíčka a jogurt.

3. 

olej slunečnicový 40 mililitrů  mléko 100 mililitrů

Přilijeme olej, mléko a kvásek.

4. 

Vypracujeme těsto a necháme zakryté na teplém místě vykynout.

5. 

krém oříškově-kakaový 50 gramů  kakao - prášek 25 gramů

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na rozměr asi 40 x 35 cm. Na těsto natřeme v tenké vrstvě kakaovo-oříškový krém. Na krém rovnoměrně nasypeme kakao, ...

6. 

cukr krystalový 50 gramů  ořechy vlašské mleté 100 gramů

... cukr a mleté ořechy.

7. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto zavineme, na konci potřeme rozšlehaným vajíčkem a dovineme.

8. 

Plech vyložíme pečícím papírem a závin, nejlépe překlopením z desky, na něj přeložíme. Potřeme celý vajíčkem a na několika místech svrchu propíchneme vidličkou. Během pečení prvního závinu si připravíme z druhé poloviny těsta druhý závin. Ingredience i postup zopakujeme.

9. 

cukr moučkový

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 ° C asi 20 minut. Hotový koláč hustě posypeme prosátým práškovým cukrem. Stejně upečeme druhý závin

10. 

Po důkladném vychlazení nakrájíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit